Loading...

Zorgverzekering Zoutkamp Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf halverwege november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Zoutkamp. Veel gekozen partijen zijn CZ, OHRA, Achmea, FBTO, Menzis. In 2022 is de basisdekking aangepast. Het is niet onverstandig om de huidige verzekering goed door te nemen. Matcht de huidige verzekering met jouw behoeften? Aan de hand van de snelle zorgvergelijker kan je direct, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en regel je aanvullende polissen als chiropractie plus alternatieve geneeswijzen. Overstappen van polis is binnen mum van tijd gedaan.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Snel overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is redelijk niet makkelijk. Feiten zoals Niet-gecontracteerde zorg of Zorgverzekeringswet (Zvw) zal je moeten overwegen. Ze staan allemaal voor je klaar, van C4Me of ONVZ tot bijvoorbeeld Interpolis en United Consumers. Hoe stap ik over naar een betaalbare verzekering? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Door gebruik te maken van een zorgvergelijker tref je vlug en zonder problemen een voordelige verzekering die klopt met de zorgbehoefte. Problemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees je praktische gegevens ten aanzien van restitutiepolis, basisverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering. Bekijk ook meer info over Wolfheze zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Zoutkamp? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen nogal, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. Wat de voordeligste verzekering is is afhankelijk van veel factoren. De premie wordt bepaald door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Middels ons vergelijk script – en de speciale filters – tref je snel welke partij in jouw geval het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2021tot en met eind januari 2022. Wil je extra besparen op de ziektekosten? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €685). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, Anderzorg, Promovendum, Nationale Nederlanden is doorgaans een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-zoutkamp


Populaire zorgpolis in Zoutkamp?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere partijen met verschillende polissen. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – denk aan overstappen en zorgpolis Vroomshoop afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis, United Consumers. Verderop ontdek je nuttige begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel fluctueren de zorgadressen waar je complete dekking hebt. Aan de hand van een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgaanbieders voor onder andere Asherman-syndroom of Glomerulonefritis, maar ook Nieuwvorming en Somatisatiestoornis. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering ben je welkom bij alleen de aangesloten zorgverleners en ziekenhuizen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf bijdraagt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 is het ER €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (niet meer dan €500). Het voordeel is een aantrekkelijke prijs. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Overweeg het gerust. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Denk aan een extra verzekering voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, gemeente (De Marne) of via een school. Je hebt recht op een mooie korting op de polis (denk aan 5 tot 10 procent korting). Soms is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw specifieke zorgvragen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Zoutkamp?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Zoutkamp of rondom deze plaats. Handig: dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger op internet. Op deze pagina lees je onze handige stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn negen keer p/jaar).
 7. Beslis over de uitbetalingen voor lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (dat kan zijn Promovendum vergelijken) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Zoutkamp?

Jouw basispakket staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Zoutkamp. Zo worden kosten gedekt van onder andere Medicijnen, Huisarts, Medisch specialist, Ziekenhuis. Maar denk ook aan Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Wijkverpleging, Dieetadvies. Inventariseer de algemene voorwaarden van je actuele dekking om te achterhalen wat precies vergoed wordt, en met welke eigen risico. Hieronder vind je een paar gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, doet een basisonderzoek, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Zoutkamp wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? Het basispakket zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: loop na of jouw verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Groningen. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Zoutkamp. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Zoutkamp? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische reden of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Deze modules verschillen enorm: van €35 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basisverzekering keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Zoutkamp moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog velerlei zorgbedrijven in de regio De Marne. Denk aan: podotherapie, kraamzorg, logopedie, ergotherapie maar ook haptonomie, plastische chirurgie, stoppen met roken, apotheek, audicien. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij HEMA en Zekur. Bekijk de dekking van je verzekering voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Zorgpolis Valpreventietraining.

Verzekeringskantoor in Zoutkamp

Houd jij van een persoonlijke afspraak t.a.v. de zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Zoutkamp. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou m.b.t. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige inventariseert de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Deskundig advies.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Zoutkamp