Loading...

Zorgverzekering Zorgvlied Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger moet een zorgverzekering hebben. Vanaf half november tot eind december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Zorgvlied. Veel gekozen partijen zijn FBTO, VGZ, CZ, Achmea, Menzis. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is slim om de huidige verzekering nog eens door te lezen. Past deze bestaande zorgverzekering met wat jij belangrijk vindt? Geholpen door onze slimme zorgvergelijker kan iedereen nu, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zo vind jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en regel je aanvullende verzekeringen zoals acnetherapie / alternatieve geneeswijzen. Overstappen van verzekeraar is binnen mum van tijd geregeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Gratis overstapservice
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is soms frustrerend. Zaken als Collectieve verzekeringen of Zorgtoeslag zullen je aandacht nodig hebben. En er zijn tientallen polissen, van ZorgDirect of Kiemer tot bijv. HEMA en Salland. Hoe achterhaal ik een passende aanbieder? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Door gebruik te maken van een zorgvergelijker tref je rap en eenvoudig een voordelige verzekering die matcht met de behoeften. Kom je er niet uit? Op deze website bekijk je makkelijke specificaties aangaande de eigen risico, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering. Lees ook alles over Wognum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Zorgvlied? De premies van de basisverzekeringen variëren sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo zijn grote besparingen mogelijk. Wat nu de laagste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. Het maandelijkse bedrag komt tot stand door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Met ons vergelijk script – met uitgebreide functies – bekijk je direct welke partij voor jou het meest voordelig is. Overstappen kan van 12 november 2022tot maximaal eind januari 2023. Wil je extra besparen op jouw zorgpolis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, Besured, Promovendum, Anderzorg is doorgaans een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-zorgvlied


Populaire zorgpolis in Zorgvlied?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars met op hun beurt weer allerlei producten. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – wellicht overstappen en zorgpolis Vriescheloo afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Wellicht een verzekering van Bewuzt, Univé, Zilveren kruis, Interpolis. Op deze pagina ontdek je een aantal variabelen die extra belangrijk zijn. Met behulp van deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutie verzekering. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel verschillen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Met een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners voor bijvoorbeeld Botulisme of Frigide, en tevens voor bijv. Lange-QT-syndroom en Tic. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kan je naar een stuk minder zorgverleners. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je uit eigen portomonee betaalt op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €200 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het een prima optie. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Behalve de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Denk aan een extra aanvulling voor tandarts, fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Westerveld) of wellicht een hogeschool / universiteit. Je ontvangt dan korting op jouw zorgverzekering (max 10% op de basisverzekering). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je unieke behoeftes voor zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Zorgvlied?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Zorgvlied of rondom deze plaats. Echter, dat kan natuurlijk ook direct en gemakkelijker op internet. Hier bekijk jij de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Bepaal fysiotherapie behandelingen (kies bijv. achttien per jaar).
 7. Kies de uitbetalingen aangaande brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijv. PNOZorg vergelijken) en regel je overstap via internet.

Wordt alle zorg vergoed in Zorgvlied?

De basispolis vergoedt veel voorkomende zorgkosten in Zorgvlied. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor onder andere Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Huisarts, Medicijnen en Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg. Lees de kleine letters van jouw huidige dekking en controleer welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Verderop spot jij een paar gebruikelijke zorgverleners in de provincie Drenthe.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Zorgvlied wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: loop na of de verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Drenthe. Behoort dat niet tot de opties? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Zorgvlied. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Zorgvlied? Contactlenzen en brillen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische reden of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €25 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Zorgvlied moet wel een contract hebben met jouw verzekeraar. Er zijn nog een aantal soorten zorg in de regio Westerveld. Zoals ergotherapie, diëtetiek, logopedie, kraamzorg maar ook plastische chirurgie, audicien, stoppen met roken, haptonomie, psychologische zorg. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij Kiemer en ONVZ. Bekijk de kleine lettertjes van de polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Vaccinaties Hepatitis A en B.

Verzekeringskantoor in Zorgvlied

Heb jij het liefst een “echt” gesprek omtrent een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Zorgvlied. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit omtrent verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De deskundige bekijkt je privé-situatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Zorgvlied