Loading...

Zorgverzekering Winkel Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf november kan je overstappen van zorgverzekering in Winkel. Veel gekozen partijen zijn FBTO, Achmea, VGZ, CZ, Menzis. Ook in 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het loont dus om de verzekering van dit jaar goed door te nemen. Past de afgesloten zorgverzekering met jouw omstandigheden? Met behulp van de slimme zorgvergelijker kun je vandaag nog, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor spot jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden zoals bijvoorbeeld kraamzorg + preventieve zorg. Overstappen van polis is in een paar minuutjes gepiept.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Probleemloos overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een passende zorgverzekering is best moeilijk. Begrippen als Diagnose Behandelcombinatie en Eigen bijdrage komen veelvuldig voorbij. Ze ontvangen je graag als klant, van ZorgDirect of Pro Life tot aan Interpolis en ZieZo. Hoe ontdek ik een goede polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Mede door deze zorgvergelijker detecteer je gelijk en probleemloos een geschikte verzekering die past bij je wensen. Is het lastig? Hier check je handige info ten aanzien van basisverzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico, naturapolis. Je kunt hier ook terecht voor West-Terschelling zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Winkel? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren doorgaans, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking kan de polis al snel wat goedkoper. De laagste premie kan per aanvraag verschillend zijn. De vergoeding hangt af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Via de vergelijk module – en de speciale filters – zoek je snel welke organisatie voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot maximaal eind januari 2023. Wil je extra besparen op je verzekering? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Let wel: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Promovendum, Nationale Nederlanden, HEMA, Anderzorg is in de regel een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-winkel


Betrouwbare zorgpolis in Winkel?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt kiezen uit meerdere verzekeraars met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Ulft afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Denk aan een polis van Univé, Interpolis, Zilveren kruis, United Consumers. Hieronder bekijk je enkele begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Aan de hand van deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of naturapolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel variëren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorginstellingen voor o.a. Apneu of Kallmann-syndroom, maar ook Monosomie en Ziekte van Strümpell. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten ziekenhuizen/zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf betaalt wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €100 (niet meer dan €500). Jouw “win” is een aantrekkelijke prijs. Gebruik je weinig zorg, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan kun je het overwegen. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Voorbeelden zijn een extra polis voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Zoek zeker goed uit of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, de gemeente (Hollands Kroon) of soms een opleiding. Het voordeel is een mooie korting op de polis (vaak ligt de korting rond de 10%). Vaak is het niet altijd goedkoper. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Winkel?
Nu starten met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Winkel of rondom deze plaats. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en simpeler op internet. Hier tref je de te nemen stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (onder andere zes keer).
 7. Beslis over de uitbetalingen voor lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (denk aan bijv. Delta Lloyd ziektekosten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Winkel?

De basispolis vergoedt veel voorkomende zorgkosten in Winkel. Hiermee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Medisch specialist, Medicijnen, Huisarts, Ziekenvervoer. Maar denk ook aan Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Ergotherapie, Wijkverpleging. Bekijk de polisvoorwaarden van de actuele verzekering en controleer wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hieronder check jij enige populaire zorgaanbieders in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Winkel wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een ziekenhuisopname? De basispolis vergoedt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Advies: inventariseer of je assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Noord-Holland. Is dat niet het geval? Je kunt in de situatie terecht komen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Winkel. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit de basispolis. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Winkel? Lenzen of brillen worden niet gedekt uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €65 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Winkel zal wel een contract moeten hebben met je verzekering. Daarnaast zijn er een aantal verschillende types zorg in en rondom Hollands Kroon. Zoals ergotherapie, logopedie, kraamzorg, podotherapie of ook apotheek, psychologische zorg, audicien, stoppen met roken, haptonomie. De dekkingen vertonen grote verschillen bij DSW of Zekur. Bestudeer de kleine lettertjes van de verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Zorgpolis Rode Hond Vaccinatie.

Verzekeringskantoor in Winkel

Houd jij van een “echt” gesprek m.b.t. de zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Winkel. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou inzake verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De adviseur bekijkt de stand van zaken, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Winkel