Loading...

Zorgverzekering Wilnis Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Wilnis. Veel gekozen partijen zijn OHRA, CZ, Menzis, Achmea, FBTO. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is slim om jouw lopende verzekering er nog eens bij te pakken. Klopt de geldende verzekering met wat jij belangrijk vindt? Met behulp van onze snelle zorgvergelijker kun jij gelijk, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor vind je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen als preventieve zorg en geneesmiddelen. De overstap is echt zo afgehandeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering op maat is vaak ingewikkeld. Termen als Diagnose Behandelcombinatie + Basispakket zullen je aandacht nodig hebben. Je kunt bijna overal wel terecht, van C4Me of ONVZ tot bijvoorbeeld Ik en Stad Holland. Hoe achterhaal ik een passende aanbieder? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Aan de hand van een zorgvergelijker detecteer je vlug en makkelijk een geschikte verzekering die klopt met alle zorgbehoefte. Kom je er niet uit? Op deze website tref je praktische adviezen aangaande de basisverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, eigen risico, restitutiepolis. Bekijk ook meer info over Wernhout zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Wilnis? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden kun je eenvoudig besparen. De laagste premie is afhankelijk van veel factoren. De hoogte van de premie kent z’n oorsprong in soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Door ons vergelijk script – met bruikbare filters – bekijk jij binnen enkele minuten welke assuradeur voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot uiterlijk 31 januari 2023. Lagere prijzen regelen op je polis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €685). Let wel: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als HEMA, Nationale Nederlanden, Anderzorg, Promovendum is vaak een natura- of budgetpolis. Minpunt hiervan is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-wilnis


Meest gekozen zorgpolis in Wilnis?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je kunt kiezen uit meerdere partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Uithuizen afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van Univé, Bewuzt, Zilveren kruis, United Consumers. Hierna ontdek je betekenisvolle onderdelen die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel schommelen de zorgadressen waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor onder andere Amblyopie of Hypofysetumor, echter ook Laurence-Moon-Bardet-Biedl-syndroom en Slaapstoornis. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturapolis ben je welkom bij circa 90% van de zorgverleners. Restitutie is duurder dan natura.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf betaalt als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dat €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (de max is €500). Je profiteert van een minder hoge premie. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan kun je het overwegen. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Behalve het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Veel gekozen: een extra dekking voor tandarts, fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Ben jij overgeleverd aan meer dan de standaard zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, een gemeente (De Ronde Venen) of via een hogeschool / universiteit. Je krijgt een mooie korting op de polis (max 10% op de basisverzekering). In de praktijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wilnis?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Wilnis of rondom deze plaats. Maar dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever online. Hier check jij de te nemen stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (onder andere 18 per jaar).
 7. Beslis over een vergoeding betreft brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijv. Besured ziektekosten) en regel je overstap via internet.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Wilnis?

Jouw basispakket dekt allerlei zorgkosten in Wilnis. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Huisarts, Bloedonderzoek, Ziekenhuis en tevens Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie. Bekijk de voorwaarden van de actuele modules om te achterhalen wat precies vergoed wordt, en onder welke voorwaarden. Scroll verder, daar lees je een paar algemene zorgverleners in de provincie Utrecht.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts indien je last hebt van klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Wilnis wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Is er sprake van een verblijft in ziekenhuizen? Je basisverzekering vergoedt dit. Wel betaal je eigen risico. Goed om te weten: controleer goed of je verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Utrecht. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Wilnis. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Wilnis? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische reden of hulpmiddelen als speciale lenzen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van een paar tientjes per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basisverzekering dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Wilnis zal wel een contract moeten hebben met je verzekering. Er zijn nog meerdere zorgbedrijven in de regio De Ronde Venen. Zoals kraamzorg, ergotherapie, diëtetiek, podotherapie en apotheek, audicien, haptonomie, psychologische zorg, stoppen met roken. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij De Friesland of VvAA. Controleer de afspraken van jouw polis om te checken hoeveel je krijgt. Of bekijk meteen meer over Zorgpolis Relatietherapie.

Verzekeringskantoor in Wilnis

Houd jij van een persoonlijke afspraak m.b.t. jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Wilnis. Ook bekend als een assurantieadviseur. Deze persoon adviseert jou m.b.t. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige inventariseert jouw omstandigheden, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Voor al je vragen.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wilnis