Loading...

Zorgverzekering Wilhelminaoord Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november kan je overstappen van zorgverzekering in Wilhelminaoord. Dit kan o.a. naar FBTO, CZ, Achmea, OHRA, VGZ. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is slim om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Past deze bestaande dekking met wat jij belangrijk vindt? Geholpen door onze snelle zorgvergelijker kan je gelijk, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende selecteer jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en regel je aanvullende verzekeringen zoals acnetherapie plus alternatieve geneesmiddelen. Overstappen van polis is binnen mum van tijd afgewerkt.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Probleemloos overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een zorgverzekering die bij jou past is vaak complex. Aspecten zoals Wmo + Verzekeringsplicht zijn voor velen onmisbaar. Je kunt bijna overal wel terecht, van Besured of PMA tot Interpolis en Stad Holland. Hoe vind ik een gewoon goede polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Middels de zorgvergelijker achterhaal je direct en moeiteloos een geschikte verzekering die spoort met de zorgwensen. Problemen? Op deze website tref je bruikbare gegevens m.b.t. de collectieve zorgverzekering, eigen risico, naturapolis, aanvullende verzekering, basisverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Wergea zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Wilhelminaoord? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen schommelen nogal, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden kun je eenvoudig besparen. Wat nu de laagste premie is, verschilt per persoon. De hoogte van de premie kent z’n oorsprong in hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Middels de vergelijk module – inclusief handige filters – spot jij binnen enkele minuten welke assuradeur in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot januari 2022. Wil je extra besparen op je verzekering? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Let op: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg, HEMA is doorgaans een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-wilhelminaoord


Veel gekozen zorgpolis in Wilhelminaoord?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Uitdam afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Wellicht een verzekering van Bewuzt, United Consumers, Zilveren kruis, Interpolis. Hierna tref je cruciale aspecten die extra belangrijk zijn. Dankzij deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van deze basispolissen verschilt eigenlijk niet. Wel fluctueren de zorgverleners waar je heen kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Algolagnie of Fragiele-X-syndroom, echter ook Myotonie en Ziekte van Brill-Zinsser. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je uit eigen portomonee betaalt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2022 bedraagt dit €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €300 (max €500). Het pluspunt is een minder hoge premie. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Overweeg het gerust. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Opties: een extra module voor brillen en lenzen, fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, een gemeente (Westerveld) of juist een onderwijsinstelling. Je ontvangt een mooie korting op de polis (vaak ligt de korting rond de 10%). Soms liggen de prijzen hoger dan normaal. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je specifieke zorgwensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wilhelminaoord?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Wilhelminaoord of in deze buurt. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en gemakkelijker op internet. Hier vind je de te nemen stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (kies bijv. 18 behandelingen).
 7. Kies de dekking t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijv. De Amersfoortse ziektekosten) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Wilhelminaoord?

Jouw basispakket betaalt allerlei zorgkosten in Wilhelminaoord. Hiermee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor onder andere Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medisch specialist, Medicijnen en tevens Logopedie, Ergotherapie, Verloskundige zorg, Wijkverpleging. Check de polisvoorwaarden van de actuele verzekeraar en bekijk wat de verzekeraar betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar spot jij meerdere gebruikelijke zorgverleners in de provincie Drenthe.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt wanneer je ergens mee zit. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Wilhelminaoord wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een verblijft in ziekenhuizen? De basispolis zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Tip: trek even na of jouw verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Drenthe. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Wilhelminaoord. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit de basispolis. Uitzondering op de regel: kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Wilhelminaoord? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet betaald uit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €55 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Wilhelminaoord zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Er zijn nog meerdere soorten zorg in de streek Westerveld. Denk aan: ergotherapie, logopedie, diëtetiek, kraamzorg en ook psychologische zorg, stoppen met roken, plastische chirurgie, apotheek, audicien. De dekkingen wisselen nogal bij Interpolis en Zorg en Zekerheid. Raadpleeg de afspraken van jouw polis om te zien waar je recht op hebt. Of ga meteen naar Zorgpolis Reiskosten bezoekende gezinsleden.

Verzekeringskantoor in Wilhelminaoord

Heb jij het liefst persoonlijk contact inzake jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Wilhelminaoord. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De specialist checkt je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wilhelminaoord