Loading...

Zorgverzekering Wijnaldum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf halverwege november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Wijnaldum. Veel gekozen partijen zijn Achmea, FBTO, CZ, Menzis, OHRA. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is geen gek idee om de verzekering van dit jaar goed door te nemen. Matcht de geldende polis met jouw wensen. Via de praktische zorgvergelijker kan je rap en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zo selecteer jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende verzekeringen zoals o.a. geneesmiddelen + alternatieve geneeswijzen. Overstappen van aanbieder is in een paar minuutjes gepiept.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is nogal ingewikkeld. Begrippen als Drempelinkomen en Combinatiepolis zijn voor velen onmisbaar. Ze staan allemaal voor je klaar, van C4Me of PNOZorg tot aan Ditzo en VvAA. Hoe achterhaal ik een goedkope polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Via de zorgvergelijker bekijk je gelijk en eenvoudig een voordelige verzekering die spoort met de behoeften. Meer info? Op zorgverzekeringcentrum.nl check jij nuttige specificaties m.b.t. de eigen risico, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering. Zie ook meer over Wehl zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Wijnaldum? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl de dekking gelijk is. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. Wat de voordeligste verzekering is verschilt per persoon. Het tarief hangt o.a. af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Met de vergelijk module – met bruikbare filters – check je snel welke verzekering in jouw geval het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot eind januari 2023. Nog meer besparen op je verzekering? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum is in veel gevallen een budgetpolis (naturapolis). Het nadeel is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-wijnaldum


Populaire zorgpolis in Wijnaldum?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet je met veel zaken rekening houden. Er zijn talloze partijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Tzum afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Denk aan een polis van Bewuzt, Univé, Zilveren kruis, Interpolis. Hieronder lees je meer over een aantal variabelen die extra belangrijk zijn. Met deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutie verzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel variëren zaken als ziekenhuizen waar je heen kunt. Via een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor aandoeningen als Chlamydia of Ziekte van Kawasaki, maar ook Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis en Selectief mutisme. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je zelf moet betalen op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is het ER €385. Een optie is een vrijwillig hoger eigen risico. Sommigen verhogen het met €500 (max €500). De reden hiervoor is een goedkope polis. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Denk er eens rustig over na. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Denk aan een extra module voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via je job, een gemeente (Harlingen) of mogelijk een opleiding. Je ontvangt een mooie korting op de polis (vaak ligt de korting rond de 10%). In de regel is het helemaal niet gunstig. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je unieke behoeftes voor zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wijnaldum?
Nu aanvangen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan vraag je advies van een verzekeringskantoor in Wijnaldum of omgeving. Maar het kan nog sneller en eenvoudiger via het internet. Hierna check je de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (o.a. zes keer p/jaar).
 7. Kies de gewenste vergoeding m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. United Consumers zorgpolis) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in Wijnaldum?

De basispolis betaalt de meeste zorgkosten in Wijnaldum. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Huisarts, Medicijnen, Ziekenvervoer, Ziekenhuis en tevens Revalidatiezorg, Logopedie, Wijkverpleging, Verloskundige zorg. Controleer de voorwaarden van de huidige verzekeraar en controleer wat de verzekeraar betaalt, en met welke eigen risico. Scroll verder, daar lees je enkele populaire zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Wijnaldum wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Is er sprake van een ziekenhuisopname? Je basisverzekering staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Let op: loop na of je assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Wijnaldum. Wordt dit gedekt? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Wijnaldum? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €35 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Wijnaldum is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal zorgbedrijven in de buurt van Harlingen. Denk aan: ergotherapie, podotherapie, diëtetiek, logopedie en psychologische zorg, stoppen met roken, audicien, apotheek, haptonomie. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij AnderZorg en Zorg en Zekerheid. Bekijk de condities van jouw polis om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Psycholoog.

Verzekeringskantoor in Wijnaldum

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak t.a.v. jouw zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor de verzekeringsmaatschappij in Wijnaldum. Ook bekend als een assurantieadviseur. Deze persoon begeleidt jou t.a.v. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige bekijkt je privé-situatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wijnaldum