Loading...

Zorgverzekering Westwoud Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Aan het einde van het jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Westwoud. Veel gekozen partijen zijn FBTO, OHRA, VGZ, Achmea, Menzis. Ook in 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is slim om jouw huidige polis er nog eens bij te pakken. Past jouw huidige verzekering met jouw wensen. Met behulp van deze handige zorgvergelijker kun je rap en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan selecteer jij de beste dekking voor de laagste prijs! Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende polissen zoals bijvoorbeeld homeopathie en chiropractie. Overstappen van polis is in een paar minuutjes gepiept.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Probleemloos overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een goede zorgverzekering is redelijk ingewikkeld. Termen als Zorgverzekeraar en Declareren vliegen je om de oren. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Zorg en Zekerheid of Pro Life tot bijv. De Friesland en VvAA. Hoe vind ik een betrouwbare verzekeraar? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Middels deze zorgvergelijker detecteer je rap en moeiteloos een goedkope verzekering die past bij jouw zorgbehoefte. Kom je er niet uit? Op deze pagina lees je bruikbare informatie met betrekking tot de basisverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Bekijk ook meer info over Wapserveen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Westwoud? De kosten van de basisverzekeringen fluctueren regelmatig, terwijl de dekking gelijk is. Hierdoor kan je al gauw een paar euro besparen. Welke verzekering het goedkoopste is kan per aanvraag verschillend zijn. De prijs hangt o.a. af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Via onze vergelijker – inclusief handige filters – check je supersnel welke polis in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot eind januari 2023. Extra veel voordeel op jouw zorgpolis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Nationale Nederlanden, Besured, HEMA, Promovendum is in veel gevallen een budgetpolis (naturapolis). Minpunt hiervan is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-westwoud


Veel gekozen zorgpolis in Westwoud?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. In Nederland kennen we allerlei aanbieders met op hun beurt weer allerlei producten. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – denk aan overstappen en zorgpolis Tjalleberd afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Denk aan een polis van Bewuzt, Univé, Interpolis, United Consumers. Op deze site ontdek je een aantal onderdelen die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutie verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel fluctueren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je terecht kunt. Met een restitutieverzekering kun je naar alle zorginstellingen voor problemen zoals Clinofobie of HELLP-syndroom, echter ook Levercirrose en Stomatitis. Bekend als vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar circa 90% van de zorgaanbieders. Een restitutiepolis is duurder.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je zelf moet betalen wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (maximaal €500). De reden hiervoor is een betaalbare polis. Gebruik je weinig zorg, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is dit nog niet zo gek. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Denk aan een extra module voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, fysiotherapie, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, gemeente (Drechterland) of juist een hogeschool / universiteit. Het voordeel is korting op de premie (korting van 5-10%). Doorgaans betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw wensen m.b.t. zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Westwoud?
Nu starten met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Dan vraag je advies van een verzekeringskantoor in Westwoud of omgeving. Let op: geen tijd? Dan kan dit ook nu en gemakkelijker d.m.v. internet. Hieronder vind jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Bepaal de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (kies bijv. twaalf keer).
 7. Selecteer de uitkering t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijv. C4Me zorgpolis) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wat wordt er allemaal vergoed in Westwoud?

De basisverzekering compenseert veel voorkomende zorgkosten in Westwoud. Zo staat de verzekeraar garant voor o.a. Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Huisarts, Medisch specialist en Ergotherapie, Verloskundige zorg, Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg. Bekijk de condities van je actuele verzekeraar en controleer welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Hierna check jij een aantal gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, en verwijst je eventueel door. Het bezoek aan de huisarts in Westwoud wordt betaald vanuit de basispakketten. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een behandeling in het ziekenhuis? Een basisverzekering vergoedt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: trek even na of je verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Noord-Holland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Westwoud. Wordt dit ook vergoed? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit het basispakket. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Westwoud? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Dit is echter anders bij een medische noodzaak of hulpmiddelen als speciale lenzen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €30 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Westwoud moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw assuradeur. Ook vind je velerlei zorginstellingen in de regio Drechterland. Denk aan: logopedie, podotherapie, ergotherapie, kraamzorg en ook psychologische zorg, stoppen met roken, plastische chirurgie, apotheek, audicien. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij HEMA of VGZ. Bestudeer de condities van de polis om te checken hoeveel je krijgt. Of ga meteen naar Zorgpolis Podotherapie.

Verzekeringskantoor in Westwoud

Heb jij het liefst persoonlijk contact m.b.t. de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Westwoud. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit t.a.v. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De specialist inventariseert je privé-situatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kennis van zaken.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Westwoud