Loading...

Zorgverzekering Weert Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Weert. Denk bijvoorbeeld aan FBTO, Menzis, VGZ, Achmea, OHRA. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het is slim om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Matcht de actuele polis bij jouw situatie? Geholpen door de handige zorgvergelijker mag ook jij rap en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan selecteer jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, ga voor restitutie en natura, en regel je aanvullende verzekeringen zoals alternatieve geneesmiddelen + brillen en lenzen. Overstappen van verzekeraar is binnen 5 minuten afgehandeld.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Snel overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een geschikte zorgverzekering is soms niet eenvoudig. Begrippen als Gecontracteerde zorg en AWBZ zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn nogal wat aanbieders, van C4Me of Pro Life tot De Friesland en Zilveren Kruis. Hoe vind ik een aantrekkelijke aanbieder? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Mede door de zorgvergelijker achterhaal je gelijk en ongecompliceerd een goedkope verzekering die klopt met de zorgwensen. Problemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl spot jij makkelijke details aangaande de aanvullende verzekering, naturapolis, eigen risico, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering. Of klik meteen verder naar Voorthuizen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Weert? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen nogal, terwijl de inhoud hetzelfde is. Om die reden kun je eenvoudig besparen. De laagste premie kan per persoon verschillen. De hoogte van de premie kent z’n oorsprong in soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Met de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – zoek jij binnen enkele minuten welke organisatie voor jou het meest voordelig is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot eind januari 2023. Meer voordeel behalen op jouw zorgpolis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €485). Let wel: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Nationale Nederlanden, Anderzorg, Promovendum, Besured is meestal wel een natura- of budgetpolis. Minpunt hiervan is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-weert


Meest gekozen zorgpolis in Weert?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt kiezen uit meerdere maatschappijen met verschillende polissen. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis t Zandt afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van Univé, United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis. Op deze pagina ontdek je belangrijke onderdelen waar je zeker op moet letten. Dankzij deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt eigenlijk niet. Wel fluctueren de zorginstellingen waar je heen kunt. Met een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor o.a. Ascariasis of Jaloersheidswaan, maar ook Leukoplakie en Rhinitis. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar circa 90% van de zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf betaalt op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 ligt dit op €385. Optioneel is het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €400 (de max is €500). Je profiteert van een lagere premie. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Overweeg het gerust. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Opties: een extra aanvulling voor brillen en lenzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig extra aanvullende zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, je gemeente (Weert) of soms een onderwijsinstelling. Het voordeel is een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). Doorgaans is het helemaal niet gunstig. De collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw individuele wensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Weert?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Weert of omgeving. Echter, het kan nog sneller en simpeler online. Hierna spot je een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(€ 1000 of meer vergoed).
 6. Selecteer fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn 9 keer p/jaar).
 7. Selecteer de uitbetalingen t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijvoorbeeld De Amersfoortse polis) en regel je overstap via internet.

Wordt alle zorg vergoed in Weert?

De basispolis dekt een groot deel van de zorgkosten in Weert. Op die manier worden kosten gedekt van o.a. Medicijnen, Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Medisch specialist en Ergotherapie, Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies. Inventariseer de algemene voorwaarden van jouw actuele modules en bekijk welk deel de verzekeraar dekt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op deze pagina check jij enkele erkende zorgaanbieders in de provincie Limburg.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Weert is standaard gedekt in je basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een verblijft in ziekenhuizen? Jouw basiszorgverzekering zal hiervoor zorgen. Wel betaal je eigen risico. Goed om te weten: check even of jouw assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Limburg. Wordt dat een lastig verhaal? Je kunt in de situatie terecht komen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Weert. Wordt dit gedekt? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit de basispolis. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Weert? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €25 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Weert moet een contract hebben afgesloten met de verzekeringsmaatschappij. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal soorten zorg in de gemeente Weert. Denk aan: podotherapie, ergotherapie, diëtetiek, logopedie en plastische chirurgie, haptonomie, psychologische zorg, apotheek, audicien. De vergoedingen wisselen nogal bij inTwente of United Consumers. Controleer de dekking van je verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Ooglaseren.

Verzekeringskantoor in Weert

Heb jij het liefst face to face contact met betrekking tot een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Weert. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies inzake verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De deskundige controleert jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Weert