Loading...

Zorgverzekering Waspik Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf 12 november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Waspik. Veel gekozen partijen zijn VGZ, Achmea, FBTO, Menzis, OHRA. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het is niet onverstandig om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Matcht deze huidige zorgverzekering met jouw wensen. Met medewerking van onze praktische zorgvergelijker kun je snel en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan selecteer je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Bepaal je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en regel je aanvullende modules als zwangerschap en bevalling + zwangerschap en bevalling. Overstappen van polis is in een paar minuutjes afgehandeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Probleemloos overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een geschikte zorgverzekering is best frustrerend. Termen als Zorgtoeslag of Acceptatieplicht zal je moeten overwegen. Er zijn talloos veel assuranten, van Promovendum of ONVZ tot bijvoorbeeld DSW en VvAA. Hoe stap ik over naar een gewoon goede polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Geholpen door onze zorgvergelijker bekijk je snel en probleemloos een geschikte verzekering die in lijn is met alle individuele wensen. Is het lastig? Op deze pagina check je handige informatie over de eigen risico, restitutiepolis, aanvullende verzekering, basisverzekering, collectieve zorgverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Vogelenzang zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Waspik? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen vaak, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden kun je al veel besparen. De voordeligste polis is niet voor iedereen hetzelfde. Het maandelijkse bedrag kent z’n oorsprong in soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Middels ons vergelijk script – met bruikbare filters – tref je binnen 1 minuut welke organisatie in jouw geval het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot januari 2023. Wil je extra besparen op je verzekering? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als HEMA, Anderzorg, Besured, Promovendum is doorgaans een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met minder flexibiliteit.

zorgverzekering-waspik


Populaire zorgpolis in Waspik?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze maatschappijen met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Swalmen afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Wellicht een verzekering van Interpolis, Bewuzt, Univé, Zilveren kruis. Op deze pagina vind je veel besproken factoren waar je zeker op moet letten. Aan de hand van deze tips zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of natura verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel schommelen de zorginstellingen waar je het volledige bedrag krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering kun je naar alle zorgverleners en ziekenhuizen voor o.a. Achillespeesontsteking of Fibromyalgie, maar ook Kwashiorkor en Verwonding. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgverleners. Restitutie is duurder dan natura.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf bijdraagt als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dit €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €400 (maximaal €500). Jouw “win” is een lagere premie. Gebruik je weinig zorg, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan kun je het overwegen. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Afgezien van het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Voorbeelden zijn een extra polis voor fysiotherapie, tandarts, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via de baas, de gemeente (Waalwijk) of via een opleiding. Het voordeel is dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). In de regel is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je unieke behoeftes voor zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Waspik?
Vandaag starten met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Waspik of ergens in de buurt. Goed om te weten: je doet dit veel rapper en eenvoudiger via het internet. Op deze pagina tref jij de te nemen stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (kies bijv. 6 stuks per jaar).
 7. Bepaal de uitkering m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is UMC Zorgverzekering zorgverzekering) en regel je overstap via internet.

Wat wordt er allemaal vergoed in Waspik?

De basispolis staat garant voor veel zorgkosten in Waspik. Hiermee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Medisch specialist, Huisarts, Ziekenvervoer, Ziekenhuis maar ook Verloskundige zorg, Ergotherapie, Dieetadvies, Logopedie. Bekijk de voorwaarden van jouw huidige polis en bekijk wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op onze website check je enige erkende zorginstellingen in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Gebruik van jouw huisarts in Waspik wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? Een basisverzekering staat hiervoor garant. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: controleer goed of de assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is dit niet mogelijk? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Waspik. Wordt dit gedekt? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor jeugd tot de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Waspik? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Enige uitzondering is een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €35 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Waspik moet een contract hebben afgesloten met de verzekeringsmaatschappij. Daarnaast zijn er vele zorgbedrijven in de regio Waalwijk. Bijvoorbeeld: kraamzorg, diëtetiek, ergotherapie, logopedie of audicien, plastische chirurgie, stoppen met roken, psychologische zorg, haptonomie. De vergoedingen zijn erg wisselend bij Menzis of VGZ. Bekijk de kleine lettertjes van je verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of ga meteen naar Zorgpolis Onderprothese.

Verzekeringskantoor in Waspik

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak met betrekking tot een zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Waspik. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou omtrent pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De adviseur bespreekt je privé-situatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit kan bij de expert op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • De zorgexpert.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Waspik