Loading...

Zorgverzekering Waal Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. In de maanden november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Waal. Denk bijvoorbeeld aan CZ, FBTO, Menzis, VGZ, Achmea. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is dus slim om jouw lopende verzekering eens kritisch te bekijken. Matcht de huidige polis nog met jouw situatie? Aan de hand van een innovatieve zorgvergelijker mag ook jij snel en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan selecteer jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende polissen zoals brillen en lenzen / zwangerschap en geboorte. Overstappen van verzekeraar is binnen 2 minuten afgehandeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering die bij jou past is redelijk ingewikkeld. Zaken als Vrije artsenkeuze + Aanvullende zorgverzekering zal je moeten overwegen. Ze ontvangen je graag als klant, van AnderZorg of Pro Life tot aan Delta Lloyd en VGZ. Hoe achterhaal ik een betrouwbare aanbieder? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Middels een zorgvergelijker bekijk je gelijk en makkelijk een goede verzekering die spoort met de zorgbehoefte. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl check jij makkelijke info over de collectieve zorgverzekering, basisverzekering, restitutiepolis, naturapolis, eigen risico. Lees ook alles over Ven-Zelderheide zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Waal? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen schommelen sterk, terwijl de inhoud hetzelfde is. Hierdoor kun je eenvoudig besparen. De voordeligste polis kan per persoon verschillen. De hoogte van de premie wordt bepaald door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Aan de hand van ons vergelijk script – met bruikbare filters – check jij snel welke verzekeringspolis voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot januari 2023. Lagere prijzen regelen op jouw zorgpolis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, Promovendum, Anderzorg, HEMA is in de regel een budget- of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-waal


Populaire zorgpolis in Waal?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei partijen met op hun beurt weer allerlei producten. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – denk aan overstappen en zorgpolis Steenbergen afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van Interpolis, Zilveren kruis, Univé, Bewuzt. Verderop vind je een aantal factoren die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze tips zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel wisselen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgverleners voor onder andere Contactdermatitis of Hordeolum internum, maar ook Pijnstoornis en Syndroom van Charles Bonnet. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturapolis ben je welkom bij alleen de aangesloten zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Kies het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf betaalt op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is het ER €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is een minder hoge premie. Over gezondheid niet te klagen, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het misschien wat voor jou. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Opties: een extra verzekering voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, gemeente (Molenwaard) of mogelijk een vereniging. Jouw “win” is een mooie korting op de polis (denk aan 5 tot 10 procent korting). Mogelijk is het helemaal niet gunstig. Veel collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je specifieke zorgwensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Waal?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Dan kan je naar een verzekeringskantoor in Waal of in een omliggende plaats. Echter, dat kan natuurlijk ook direct en simpeler op internet. Op deze pagina vind jij onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Kies de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (dit kan zijn twaalf keer).
 7. Kies de dekking aangaande lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (dat kan zijn VvAA verzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Waal?

De basisverzekering dekt een groot deel van de zorgkosten in Waal. Zo hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor onder andere Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Ziekenvervoer maar ook Dieetadvies, Ergotherapie, Logopedie, Verloskundige zorg. Check de algemene voorwaarden van jouw actuele verzekering en controleer wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Verderop lees je een aantal veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Waal is standaard gedekt in je basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? Je basisverzekering staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Tip: verifieer of je verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Waal. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Waal? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische indicatie of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €35 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis dekt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Waal moet wel een contract hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal zorgbedrijven in de buurt van Molenwaard. Denk aan: diëtetiek, logopedie, podotherapie, ergotherapie maar ook stoppen met roken, psychologische zorg, plastische chirurgie, haptonomie, audicien. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij Ik en Ohra. Check de afspraken van je verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Zorgpolis Medische zorg in het buitenland.

Verzekeringskantoor in Waal

Heb jij het liefst face to face contact t.a.v. jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Waal. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou inzake hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De begeleider bespreekt je privé-situatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Voor al je vragen.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Waal