Loading...

Zorgverzekering Voerendaal Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Voerendaal. Populaire keuzes zijn Menzis, CZ, Achmea, OHRA, FBTO. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het loont dus om de huidige verzekering goed te bekijken. Matcht jouw bestaande verzekering bij jouw situatie? Met medewerking van onze scherpe zorgvergelijker mag ook jij rap en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan spot je een polis die past bij jouw wensen en budget. Bepaal je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen zoals alternatieve geneesmiddelen of homeopathie. Overstappen van polis is echt zo afgewerkt.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Gratis overstapservice
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een zorgverzekering die bij jou past is nogal ingewikkeld. Feiten zoals Eigen risico of Betalingsregeling zal je moeten overwegen. Je kunt bijna overal wel terecht, van Bewuzt of OZF tot bijvoorbeeld DSW en ZieZo. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goedkope aanbieder? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Via een zorgvergelijker tref je snel en moeiteloos een aantrekkelijke verzekering die aansluit op alle wensen. Is het lastig? Op deze pagina check jij bruikbare specificaties m.b.t. de aanvullende verzekering, eigen risico, restitutiepolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering. Zie ook meer over Ursem zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Voerendaal? De prijzen van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Door een prijsvergelijking kun je al veel besparen. De laagste premie kan per persoon verschillen. De premie wordt bepaald door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Door ons vergelijk script – met uitgebreide functies – zoek je binnen enkele minuten welke verzekeringspolis in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Nog meer besparen op je polis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA is in veel gevallen een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-voerendaal


Populaire zorgpolis in Voerendaal?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023komt veel kijken. Je hebt keuze uit enorm veel aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis past bij mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Sommelsdijk afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Bijvoorbeeld die van Zilveren kruis, Univé, Interpolis, United Consumers. Op deze site tref je een aantal begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze info zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen zaken als ziekenhuizen waar je heen kunt. Via een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgaanbieders voor problemen zoals Atypisch autisme of Dhatsyndroom, echter ook Maagkanker en Treponematose. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar circa 90% van de zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je uit eigen portomonee betaalt zodra je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 bedraagt dit €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Sommigen verhogen het met €500 (max €500). De reden hiervoor is een lagere premie. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Denk er eens rustig over na. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Afgezien van het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Opties: een extra polis voor fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Intensief gebruiker van extra aanvullende zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via de baas, de gemeente (Voerendaal) of via een hogeschool / universiteit. Je krijgt een voordelige premie (doorgaans max. 10 procent korting). Doorgaans ben je helemaal niet goedkoper uit. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Voerendaal?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Voerendaal of rondom deze plaats. Tip: je doet dit veel rapper en simpeler online. Onderstaand lees je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Bepaal fysiotherapie behandelingen (kies bijv. 27 keer p/jaar).
 7. Neem besluit over de uitbetalingen voor lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijvoorbeeld AnderZorg verzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Voerendaal?

De basispolis staat garant voor veel zorgkosten in Voerendaal. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van o.a. Ziekenvervoer, Huisarts, Medisch specialist, Medicijnen. Maar denk ook aan Dieetadvies, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Logopedie. Lees de condities van jouw actuele modules en bekijk wat precies vergoed wordt, en welk eigen risico er geldt. Scroll verder, daar check jij een paar erkende zorgaanbieders in de provincie Limburg.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts indien je last hebt van klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, doet een basisonderzoek, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Voerendaal wordt vergoed uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Is er sprake van een ziekenhuisopname? Je basisverzekering zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Goed om te weten: inspecteer of de verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Limburg. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Voerendaal. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Voerendaal? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet betaald uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €65 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Voerendaal moet een contract hebben afgesloten met jouw assuradeur. Daarnaast zijn er velerlei zorginstanties in en rondom Voerendaal. Onder andere: kraamzorg, logopedie, diëtetiek, ergotherapie of ook stoppen met roken, plastische chirurgie, psychologische zorg, haptonomie, apotheek. De dekkingen vertonen grote verschillen bij Interpolis en UMC Zorgverzekering. Bekijk de voorwaarden van jouw verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Zorgpolis Laxeermiddelen.

Verzekeringskantoor in Voerendaal

Houd jij van een persoonlijke afspraak rondom de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Voerendaal. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit t.a.v. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De specialist bespreekt je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult scheelt je zo enkele tientjes per maand. Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Voerendaal