Loading...

Zorgverzekering Vijlen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf november kan je overstappen van zorgverzekering in Vijlen. Bijvoorbeeld naar Menzis, OHRA, FBTO, CZ, Achmea. Ook in 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is dus slim om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Klopt de bestaande polis met jouw omstandigheden? Met medewerking van deze snelle zorgvergelijker mag ook jij vlug en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zo vind je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en selecteer eventueel aanvullende zekerheden als beweegzorg plus chiropractie. Overstappen van aanbieder is binnen mum van tijd gedaan.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een passende zorgverzekering is best complex. Zaken als Natura zorgverzekering en Wmo komen veelvuldig voorbij. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Avéro Achmea of ONVZ tot De Goudse en VvAA. Hoe stap ik over naar een passende verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Geholpen door een zorgvergelijker tref je gelijk en makkelijk een aantrekkelijke verzekering die overeenkomt met de wensen. Problemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees jij praktische details met betrekking tot de eigen risico, naturapolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Udenhout zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Vijlen? De tarieven van de basisverzekeringen wisselen regelmatig, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. Wat de scherpste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De premie hangt o.a. af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Door onze vergelijker – inclusief handige filters – spot jij supersnel welke verzekeraar voor jou het meest voordelig is. Overstappen kan van 12 november 2022tot januari 2023. Extra veel voordeel op jouw premie? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €485). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Promovendum, HEMA, Anderzorg is doorgaans een budgetpolis of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-vijlen


Meest gekozen zorgpolis in Vijlen?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. In Nederland kennen we allerlei aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – denk aan overstappen en zorgpolis Slijkenburg afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van Interpolis, United Consumers, Zilveren kruis, Univé. Hierna lees je meer over betekenisvolle factoren waar je zeker op moet letten. Met deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je kiezen uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel wisselen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je terecht kunt. Dankzij een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgverleners voor bijvoorbeeld Anencefalie of Geelzucht, echter ook Pancreatitis en Syndroom van Alagille. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar alleen de gecontracteerde zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf betaalt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 is dit €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (maximaal €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare verzekering. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Overweeg het gerust. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Opties: een extra module voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Vaals) of juist een school. Je krijgt een goedkoper tarief (vaak ligt de korting rond de 10%). Doorgaans betaal je juist meer voor de polis. De collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je specifieke zorgwensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Vijlen?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Hiervoor kan je naar een verzekeringskantoor in Vijlen of ergens in de buurt. Goed om te weten: dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger op internet. Hierna spot jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Geef je wens door voor de module behandelingen voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 27 keer p/jaar).
 7. Bepaal de uitbetalingen voor lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijvoorbeeld OZF) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in Vijlen?

Jouw basispakket dekt allerlei zorgkosten in Vijlen. Zodoende ben je standaard verzekerd voor onder andere Huisarts, Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Bloedonderzoek maar ook Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg. Lees de condities van je actuele verzekeraar en bekijk welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Scroll verder, daar vind je enkele gangbare zorgaanbieders in de provincie Limburg.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Vijlen wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? De basispolis vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: inventariseer of jouw verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Limburg. Is dat niet het geval? Het kan voorkomen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Vijlen. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor jeugd tot de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Vijlen? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische indicatie of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €70 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Vijlen zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Er zijn nog vele zorginstanties in de streek Vaals. Bijvoorbeeld: podotherapie, kraamzorg, diëtetiek, logopedie maar ook psychologische zorg, stoppen met roken, audicien, haptonomie, apotheek. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij inTwente of PMA. Bekijk de voorwaarden van de polis om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Zorgpolis Kraampakket.

Verzekeringskantoor in Vijlen

Heb jij het liefst persoonlijk contact aangaande de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Vijlen. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist helpt jou inzake pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De begeleider controleert de stand van zaken, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Vijlen