Loading...

ZorgDirect zorgverzekering Een voordelige ZorgDirect zorgpolis afsluiten

Eenvoudig een zorgverzekering van ZorgDirect nemen? De laagste premie voor 2022 checken? Of weten welke zorg wel en niet afgedekt zijn bij deze maatschappij? Alle mogelijke aanvullende dekkingen doornemen? Op deze website spot je alle info ten behoeve van ZorgDirect. Mogelijk kun je meteen via de tool een zorgverzekering afsluiten. Het afsluiten nog nooit zo eenvoudig geweest. Met de computer is dit proces binnen mum van tijd geregeld. Geef in het veld hieronder jouw geboortedatum in en start met online zorgverzekering vergelijken.

Meteen weten wat ZorgDirect vergoed met hun ziektekostenverzekering? Als jij overstapt van zorgverzekeraar is het goed om de dekkingen uitgebreid te bekijken. Wat wordt we/niet gedekt? In het polisblad van deze aanbieder lees je er alles over. Elke 12 maanden veranderen de voorwaarden en compensaties van de verzekeringskantoren. Waarschijnlijk zal dit ook zo zijn bij ZorgDirect. Check voor het oversluiten de wijzigingen voor 2022 en actuele tarieven. Jij kan hiervoor terecht bij de serviceafdeling, en kan je raadplegen op de website van deze assuradeur (www.zorgdirect.nl).

ZorgDirect zorgverzekering afsluiten

Benieuwd op welke manier je een polis bij ZorgDirect kunt regelen? Hiervoor is er het handige stappenplan.

  1. Voer jouw geboortedatum in
  2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn?
  3. Maak een keuze uit beperkte, ruime of vrije zorgkeuze (natura & restitutie)
  4. Maak een keuze uit aanvullende dekkingen als Fysiotherapie of gebit
  5. Klik op de buitenlanddekking mogelijkheden
  6. Je ontdekt nu alle mogelijke verzekeringen (Culemborg, Heemstede, Lelystad). Je zet eenvoudig de goedkoopste bovenaan
  7. Het pakket gevonden dat bij je past? Analyseer het polisblad, en controleer de ZorgDirect vergoedingen 2022. Kijk wat de verzekeraar zegt over de eigen bijdrage.

Het basispakket

Het basispakket van ZorgDirect is gelijk aan de basispolis van andere verzekeraars als DSW en ZieZo. Het basispakket moet wettelijk hetzelfde zijn. Tevens is het verplicht. Via de basiszorgverzekering ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Medisch specialist, Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Huisarts. Gebruik je zorg die in de basisverzekering zit? Dan vergoed jij zelf meestal eerst de eigen bijdrage. Dit ligt in 2022 op €385. ZorgDirect heeft 2 opties: een naturaverzekering of restitutieverzekering. Bij de Restitutiepolis kan jij op elke plek terecht voor zorg. Prefereer jij een naturapakket, dan is er sprake van beperkte zorg. Alleen bij contractuele partijen krijg je 100% vergoeding. Denk bijvoorbeeld aan:

Aanvullende verzekeringen

Bij ZorgDirect mag men de basiszorgverzekering versterken met aanvullende verzekeringen. Daarmee dek jij de kosten die het basispakket niet (helemaal) afdekt. Hierbij kun je denken aan medische hulp buitenland, tandarts, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Dankzij de aanvullende modules stel je een zorgverzekering samen waar jij je goed bij voelt. Advies: dergelijke aanvullende opties hoef je niet af te sluiten. Ga altijd na of je de aanvullende verzekering in de praktijk gaat gebruiken. Er bestaan situaties waarbij je bent oververzekerd. Een complete lijst met aanvullende verzekeringen 2022 vind je op www.zorgdirect.nl.

Hoe zit het met het eigen risico?

ZorgDirect hanteert – vergelijkbaar met andere verzekeraars- een eigen risico dat verplicht is. In 2022 bedraagt dit €385. Gebruik jij zorg uit de basispolis? Je betaalt dan de zorgkosten tot €385 zelfstandig. Er bestaan een paar uitzonderingen, denk aan geleende hulpmiddelen. Wat ook mogelijk is, dat is een vrijwillig eigen risico. Dit is dan een aanvulling op de eerder genoemde €385. Het is te verhogen met sprongen van €100, met maximaal €500. De hoogste trede voor het eigen risico is dus maximaal €885. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het een prima optie. De maandlasten gaan flink omlaag. Lees ook verder over: Zorg en Zekerheid en ZieZo verzekering.