Loading...

UMC Zorgverzekering zorgverzekering Een goede UMC Zorgverzekering zorgpolis afsluiten

Vandaag nog een zorgverzekering van UMC Zorgverzekering afsluiten? De voordeligste premie voor 2022 achterhalen? Wil je weten welke zorg wel en niet vergoed worden bij deze verzekeraar? Alle mogelijke aanvullende dekkingen inventariseren? Op deze pagina lees je alle details over UMC Zorgverzekering. Misschien kan jij vandaag nog via onze vergelijker een polis afsluiten. Dit is nog nooit zo eenvoudig geweest. Vanuit huis is dat in een paar minuutjes geregeld. Geef hierna de geboortedatum in en start met zorgverzekeringen vergelijken via internet.

Wil jij weten wat UMC Zorgverzekering afdekt met hun (basis)verzekering? Nog voor men een nieuwe verzekering afsluit is het goed om de voorwaarden grondig te analyseren. Wat wordt we/niet gedekt? In het polisblad van de verzekeraar kan je alle benodigde info nalezen. Elke periode fluctueren de uitbetalingen en dekkingen voor de zorgverzekeringen. Vermoedelijk dus ook wel bij UMC Zorgverzekering. Bekijk voordat je iets afsluit de laatste aanpassingen voor 2022 en de huidige premie. Jij kan hiervoor terecht bij de webcare, en kan je downloaden op de website van de verzekeringsmaatschappij (www.umczorgverzekering.nl).

UMC Zorgverzekering zorgverzekering afsluiten

Wil jij direct weten op welke manier je een polis bij UMC Zorgverzekering kan regelen? Gebruik dan ons praktische stappenplan.

  1. Voer jouw geboortedatum in
  2. Wil je een hoog of laag eigen risico?
  3. Wil je volledige vrije zorgkeuze ((restitutie of natura)
  4. Geef je wensen door m.b.t. aanvullende opties als Lenzen en brillen of natuurlijk orthodontie
  5. Klik op de buitenlanddekking mogelijkheden
  6. Je ontdekt nu alle beschikbare verzekeraars (Waddinxveen, Goes, Rozendaal). Sorteer op prijs of kwaliteit
  7. Een goede keuze kunnen maken? Download de kleine lettertjes en let specifiek op de UMC Zorgverzekering vergoedingen 2022. Vergeet niet het eigen risico.

Het basispakket

Het basispakket van UMC Zorgverzekering verschilt eigenlijk niet van de basispolis van andere verzekeraars als FBTO of VGZ. Het basispakket moet wettelijk hetzelfde zijn. Daarnaast zal iedereen zo’n polis moeten regelen. Met behulp van de basispolis ben je standaard verzekerd voor zaken zoals Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Huisarts. Verbruik jij bepaalde zorg uit de basispolis? Dan compenseer jij meestal eerst een eigen risico. Hoeveel? In 2022 is het €385. UMC Zorgverzekering heeft 2 opties: de restitutie- of naturaverzekering. In de Restitutiepolis heb je 100% keuzevrijheid. Wil jij liever een naturapakket, dan is er sprake van beperkte zorg. Puur en alleen bij contractuele partijen krijg jij alle kosten gecompenseerd. Dit kan je gebruiken voor:

Aanvullende verzekeringen

Bij UMC Zorgverzekering mag men de basiszorgverzekering aanvullen met aanvullende verzekeringen. Zodoende ontvang je compensaties voor dingen die niet in de basispolis zitten. Denk bijvoorbeeld aan fysiotherapie, medische hulp buitenland, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Door middel van de aanvullende dekkingen stel je een zorgverzekering samen passend bij jouw levensstijl. Tip: zulkeaanvullende verzekeringen zijn altijd 100% vrijwillig. Denk goed na of je de aanvullende module ook echt zal gebruiken. Er bestaan situaties waarbij je bent oververzekerd. Een complete lijst met aanvullende verzekeringen 2022 vind je op www.umczorgverzekering.nl.

Hoe zit het met het eigen risico?

UMC Zorgverzekering biedt – net als alle andere verzekeraars- een eigen risico dat verplicht is. In 2022 ligt dat op €385. Gebruik jij zorg uit de basisdekking? Dan betaal je de zorgkosten tot €385 zelfstandig. Er zijn enkele uitzonderingen zoals ketenzorg. Optioneel is het vrijwillige eigen risico. Dit is dan een aanvulling op de verplichte €385. Het is te verhogen met stapjes van €100, met €500. Het maximale toegestane eigen risico is dus nooit hoger dan €885. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Overweeg het gerust. Je bespaart zo honderden euro’s. Check daarnaast: Stad Holland en Promovendum verzekering.