Loading...

National Academic zorgverzekering Een goedkope National Academic zorgpolis afsluiten

Wil jij een zorgverzekering van National Academic regelen? De laagste premie voor 2023 achterhalen? Benieuwd welke zorg wel en niet afgedekt zijn bij deze assuradeur? De potentiële aanvullende dekkingen doornemen? Op deze pagina check jij alle info met betrekking tot National Academic. Ook kan men direct via de tool een zorgpolis afsluiten. De overstap gaat gemakkelijker dan ooit. Via internet is dit proces binnen mum van tijd voor elkaar. Vul in het veld hieronder jouw leeftijd in en start met online zorgverzekering vergelijken.

Wil jij weten wat National Academic allemaal dekt met hun (basis)verzekering? Alvorens jij overstapt van zorgverzekeraar is het goed om de voorwaarden uitgebreid te bekijken. Welke aspecten zijn inbegrepen? In het document met voorwaarden van deze aanbieder kan je hier meer over lezen. Elk jaar fluctueren de spelregels en compensaties voor de zorgverzekeringen. Wellicht betreft dit ook National Academic. Check voor het oversluiten de inhoud van de polissen voor 2023 en de huidige premie. Deze info is te kijken via de webcare, of online in te zien via de internetsite van de aanbieder (www.nationalacademic.nl).

National Academic zorgverzekering afsluiten

Weten hoe je een polis bij National Academic kunt afsluiten? Volg dan ons praktische stappenplan.

  1. Vul jouw geboortejaar in
  2. Kies het gewenste eigen risico
  3. Kies voor vrije of beperkte zorgkeuze (restitutie of natura)
  4. Maak een keuze uit aanvullende dekkingen als Alternatieve geneeswijzen en bijv. tandarts
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. Je ontdekt nu de af te sluiten verzekeringen (Aalburg, Dordrecht, Purmerend). Je zet eenvoudig de goedkoopste bovenaan
  7. Het pakket gevonden dat bij je past? Raadpleeg het polisblad, en bekijk de National Academic vergoedingen 2023. Vergeet niet de eigen bijdrage.

Het basispakket

De basispolis van National Academic is praktisch hetzelfde als de basispolis van andere zorgaanbieders zoals C4Me of Zilveren Kruis. Dit heeft de overheid in de wet vermeld. Daarnaast moet iedereen dit nemen. Aan de hand van de basisverzekering ben je standaard verzekerd voor zorg als Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Medicijnen. Gebruik je zorg die in de basisverzekering zit? Dan betaal je meestal eerst een eigen risico. Hoeveel? In 2023 is het €385. National Academic heeft 2 opties: een natura- of een restitutieverzekering. In de Restitutiepolis kan jij op elke plek terecht voor zorg. Ga je voor de naturapolis, dan is de keuze qua zorg meer beperkt. Uitsluitend via aangesloten aanbieders van zorg krijg je 100% vergoeding. Denk bijvoorbeeld aan:

Aanvullende verzekeringen

Bij National Academic mag men de basiszorgverzekering aanvullen met aanvullende verzekeringen. Zo krijg je zaken vergoed die niet in jouw basisverzekering zijn inbegrepen. Dit betreft onder andere brillen en lenzen, fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Dankzij de aanvullende dekkingen formeer jij een polis waar jij je goed bij voelt. Advies: soortgelijke aanvullende verzekeringen hoef je niet af te sluiten. Denk goed na of je de aanvullende verzekering echt nodig hebt. In sommige gevallen spreken we van oververzekerd. Alle aanvullende verzekeringen 2023 vind je op www.nationalacademic.nl.

Hoe zit het met het eigen risico?

National Academic biedt – in vergelijking met de meeste verzekeraars- een stukje verplicht eigen risico. In 2023 bedraagt dit €385. Gebruik jij zorg uit de basispolis? In dat geval voldoe je de tarieven tot €385 dus vaak zelf. Er bestaan een paar uitzonderingen, denk aan wijkverpleging. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Dit komt bovenop het verplichte stuk van €385. Dit kan men aanpassen met €100 per niveau, met maximaal €500. De maximale vrijwillige eigen bijdrage bedraagt dus €885 per jaar. Voel jij je vitaal, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Denk er eens rustig over na. De maandelijkse premie zal flink dalen. Ook interessant: Menzis en inTwente verzekering.