Loading...

Kiemer zorgverzekering Een voordelige Kiemer zorgpolis afsluiten

Eenvoudig een zorgverzekering van Kiemer nemen? De actuele premie voor 2023 checken? Nieuwsgierig welke zaken wel/niet betaald worden bij deze aanbieder? Alle mogelijke aanvullende dekkingen doorzoeken? Op zorgverzekeringcentrum.nl bekijk jij alle details m.b.t. Kiemer. Wellicht zal je meteen met de vergelijker een zorgpolis afsluiten. Overstappen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Online is dit in luttele minuten voor elkaar. Vul in de tool hierna jouw geboortedatum in en begin met zorgverzekeringen vergelijken.

Meteen weten wat Kiemer allemaal dekt binnen hun zorgverzekering? Als jij overstapt van zorgverzekeraar is het geen gek idee om de voorwaarden gedetailleerd te bekijken. Welke zaken zijn afgedekt, en welke niet? In de kleine lettertjes van de assuradeur kan je alle benodigde info nalezen. Elke periode veranderen de vergoedingen en modules van de grote maatschappijen. Waarschijnlijk zal dit ook zo zijn bij Kiemer. Bekijk voordat je iets afsluit de wijzigingen voor 2023 en actuele tarieven. Deze info is te kijken via de serviceafdeling, of online in te zien via de website van deze verzekeraar (www.kiemer.nl).

Kiemer zorgverzekering afsluiten

Wil jij direct weten hoe jij een verzekering bij Kiemer kan regelen? Volg dan het stappenplan hieronder:

  1. Geef jouw leeftijd door
  2. Wat voor eigen risico wil je?
  3. Gaat jouw voorkeur uit naar beperkte -of vrije zorgkeuze (natura of restitutie)
  4. Kies aanvullende dekkingen als Fysiotherapie en tandheelkunde
  5. Klik op de buitenlanddekking mogelijkheden
  6. Je ziet nu de af te sluiten verzekeringen (Rouveen, Leeuwarden, Oss). Filter op prijs of kwaliteit
  7. Een goede keuze kunnen maken? Raadpleeg de voorwaarden van de polis en bekijk de Kiemer vergoedingen 2023. Vergeet niet de eigen bijdrage.

Het basispakket

De basispolis van Kiemer is gelijk aan de basiszorgverzekering van “concurrenten” zoals AnderZorg of ZorgDirect. De inhoud is bij wet vastgelegd. Eveneens moet iedereen dit nemen. Via de basispolis ben je standaard verzekerd voor o.a. Medicijnen, Medisch specialist, Ziekenhuis, Huisarts. Claim jij zorg die in de basisverzekering zit? Dan betaal je in beginsel het eigen risico. Voor 2023 is dit €385. Kiemer geeft een keuze uit 2 vormen: de restitutie- of naturaverzekering. In de Restitutiepolis kan je overal terecht. Prefereer jij een naturapakket, dan is de keuze qua zorg meer beperkt. Uitsluitend via contractuele aanbieders van zorg krijg je 100% vergoeding. Denk bijvoorbeeld aan:

Aanvullende verzekeringen

Bij Kiemer kan men de basisverzekering uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Zodoende dek jij de kosten die niet in jouw basisverzekering zijn inbegrepen. Dit betreft onder andere brillen en lenzen, tandarts, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Met behulp van de aanvullende modules stel je een zorgverzekering samen passend bij jouw levensstijl. Tip: soortgelijke aanvullende pakketten hoef je niet af te sluiten. Controleer altijd goedof je aanvullende modules ook echt zal gebruiken. Je bent al vrij snel oververzekerd. Alle aanvullende verzekeringen 2023 download je op www.kiemer.nl.

Hoe zit het met het eigen risico?

Kiemer biedt – in overeenstemming met alternatieve assuradeurs- een minimale eigen bijdrage. In 2023 is dit €385. Ontvang je zorg uit de basispolis? In dat geval voldoe je de tarieven tot €385 zelfstandig. Uitzonderingen op deze regel zijn zorg voor kinderen tot 18 jaar. Optioneel is het vrijwillige eigen risico. Dit komt bovenop de verplichte €385. Het is te verhogen met treden van €100, met €500. De hoogste trede voor het eigen risico bedraagt dus €885 per jaar. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De zorgkosten gaan flink omlaag. Check daarnaast: inTwente en HEMA verzekering.