Loading...

Interpolis zorgverzekering Een voordelige Interpolis zorgpolis afsluiten

Eenvoudig een zorgverzekering van Interpolis bestellen? De laagste premie voor 2023 achterhalen? Benieuwd welke aspecten er afgedekt zijn bij deze verzekeraar? Alle mogelijke aanvullende dekkingen inventariseren? Hieronder bekijk jij alle gegevens over Interpolis. Misschien kan jij meteen aan de hand van een vergelijker een zorgpolis afsluiten. Het afsluiten stelt erg weinig voor. Vanuit huis is dit in luttele minuten afgehandeld. Tik hieronderjouw geboortedatum in en start met het vergelijken van zorgverzekeringen.

Benieuwd wat Interpolis afdekt binnen hun zorgverzekering? Alvorens jij een nieuwe verzekering afsluit is het geen gek idee om de dekkingen uitgebreid door te nemen. Wat wordt we/niet gedekt? In het polisblad van de assuradeur kan je hier meer over lezen. Elke 12 maanden veranderen de uitbetalingen en modules van de verzekeringskantoren. Vermoedelijk is dit ook het geval bij Interpolis. Bekijk voordat je iets afsluit de laatste aanpassingen voor 2023 en actuele tarieven. Jij kan hiervoor terecht bij de serviceafdeling, en kan je raadplegen via de website van deze verzekeraar (www.interpolis.nl).

Interpolis zorgverzekering afsluiten

Benieuwd op welke manier je een polis bij Interpolis dient af te sluiten? Hiervoor is er ons praktische stappenplan.

  1. Geef jouw leeftijd door
  2. Wat voor eigen risico wil je?
  3. Kies voor vrije of beperkte zorgkeuze (natura en restitutie)
  4. Selecteer optioneel modules als Alternatieve geneeswijzen en orthodontie
  5. Klik op de buitenlanddekking mogelijkheden
  6. Je ziet nu de af te sluiten verzekeringen (Wassenaar, Landgraaf, Ommen). Sorteer op prijs of kwaliteit
  7. Een goede keuze kunnen maken? Download de kleine lettertjes en bekijk de Interpolis vergoedingen 2023. Vergeet niet de eigen bijdrage.

Het basispakket

De basisverzekering van Interpolis verschilt eigenlijk niet van de basispolis van andere zorgaanbieders zoals inTwente en Zekur. Dit heeft de overheid in de wet vermeld. Tevens moet iedereen dit nemen. Aan de hand van het basispakket ben je standaard verzekerd voor zorg als Huisarts, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Ziekenhuis. Gebruik je zorg uit de basisverzekering? Dan voldoe jij vaak eerst een eigen bijdrage. In het jaar 2023 betaal je €385. Interpolis geeft een keuze uit 2 vormen: een naturapolis of restitutiepolis. In de Restitutiepolis heb je vrije zorgkeuze. Wil jij liever een naturapolis, dan is de keuze qua zorg meer beperkt. Uitsluitend via vooraf bekende aanbieders van zorg ontvang je alles terug. Voorbeelden zijn:

Aanvullende verzekeringen

Bij Interpolis mag je de basispolis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Op die manier ontvang je compensaties voor dingen die niet in de basispolis zitten. Dit betreft onder andere tandarts, fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Door middel van de aanvullende dekkingen stel je een zorgverzekering samen die volledig passend is bij je zorgwens. Let op: dergelijke aanvullende opties zijn vrijwillig. Check daarom of je de aanvullende verzekering in de praktijk gaat gebruiken. Er is al snel sprake van oververzekerd. Alle aanvullende verzekeringen 2023 kun je terugvinden op www.interpolis.nl.

Hoe zit het met het eigen risico?

Interpolis heeft – in vergelijking met andere aanbieders – een eigen risico dat verplicht is. In 2023 is dit €385. Ontvang je zorg uit de basispolis? Je betaalt dan de tarieven tot €385 uit je eigen portemonnee. Uitzonderingen op deze regel zijn hulpmiddelen. Wat ook mogelijk is, dat is een hoger vrijwillig eigen risico. Dit komt bovenop het verplichte stuk van €385. Dit kun jij uitbreiden met treden van €100, met maximaal €500. De maximale vrijwillige eigen bijdrage bedraagt dus €885 per jaar. Gebruik je weinig zorg, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is dit nog niet zo gek. Je bespaart zo honderden euro’s. Ook interessant: HEMA en De Friesland verzekering.