Loading...

FBTO zorgverzekering Een goedkope FBTO zorgpolis afsluiten

Wil jij een zorgverzekering van FBTO nemen? De huidige premie voor 2023 bekijken? Benieuwd welke zorg wel en niet afgedekt zijn bij deze aanbieder? Alle mogelijke aanvullende dekkingen vergelijken? Op deze website lees je alle informatie over FBTO. Wellicht zal je meteen via onze vergelijker een polis afsluiten. Dit is is kinderspel. Vanuit huis is dat in een paar minuutjes geregeld. Geef in de tool hierna je leeftijd in en ontdek zelf het gemak van zorgverzekeringen vergelijken.

Meteen weten wat FBTO allemaal dekt met hun ziektekostenverzekering? Voordat je de verzekering oversluit is het goed om alle modules grondig te bekijken. Welke aspecten zijn inbegrepen? In de kleine lettertjes van de assuradeur vind je het antwoord. Elk jaar fluctueren de spelregels en tegemoetkomingen van de verzekeraars. Misschien zal dit ook zo zijn bij FBTO. Analyseer voor het oversluiten de updates voor 2023 en de laatste premies. Deze info is te kijken via de webcare, en kan je downloaden via de internetsite van deze assuradeur (www.fbto.nl).

FBTO zorgverzekering afsluiten

Benieuwd hoe je een polis bij FBTO kunt afsluiten? Bekijk dan het handige stappenplan.

  1. Vul jouw geboortejaar in
  2. Wil je een hoog of laag eigen risico?
  3. Wil je volledige vrije zorgkeuze ((natura en restitutie)
  4. Maak een keuze uit aanvullende dekkingen als Buitenlanddekking en mond/tand
  5. Bepaal of je buitenlanddekking wilt
  6. Je ontdekt nu alle mogelijke verzekeringen (Zoeterwoude, Kampen, Nunspeet). Je zet eenvoudig de goedkoopste bovenaan
  7. Een goede keuze kunnen maken? Raadpleeg de polisvoorwaarden en let specifiek op de FBTO vergoedingen 2023. Vergeet niet het eigen risico.

Het basispakket

De basiszorgverzekering van FBTO is gelijk aan de basispolis van “concurrenten” zoals Menzis en Ohra. De inhoud is bij wet vastgelegd. Tevens is het verplicht. Dankzij de basispolis ben je zeker van vergoedingen voor zaken zoals Medicijnen, Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenhuis. Claim jij zorg uit de basisverzekering? Dan betaal je altijd in de basis een eigen risico. Voor 2023 is dit €385. FBTO biedt twee mogelijkheden: een natura- of een restitutiepolis. In de Restitutiepolis heb je 100% keuzevrijheid. Ga je voor een naturapolis, dan wordt niet alle zorg 100% vergoedt. Alleen bij aangesloten zorgaanbieders krijg jij alle kosten gecompenseerd. Dit kan je gebruiken voor:

Aanvullende verzekeringen

Bij FBTO kan men de basisverzekering versterken met aanvullende verzekeringen. Daarmee krijg je zaken vergoed die niet in de basisdekking zijn meegenomen. Hierbij kun je denken aan fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, tandarts, brillen en lenzen. Dankzij de aanvullende pakketten sluit je een polis af die volledig passend is bij je zorgwens. Tip: soortgelijke aanvullende pakketten zijn altijd 100% vrijwillig. Controleer altijd goedof je aanvullende modules daadwerkelijk gaat gebruiken. Er is al snel sprake van oververzekerd. Een complete lijst met aanvullende verzekeringen 2023 kun je terugvinden op www.fbto.nl.

Hoe zit het met het eigen risico?

FBTO gebruikt – net als de meeste verzekeringen – een minimale eigen bijdrage. In 2023 ligt dat op €385. Maak je gebruik van zorg uit de basispolis? Dan betaal je de tarieven tot €385 zelfstandig. Wel zijn er enkele afwijkingen zoals bij zorg door huisarts. Optioneel is het vrijwillige eigen risico. Dit is dan een aanvulling op de verplichte €385. Je kunt het verhogen met €100 per niveau, tot maximaal €500. De hoogste trede voor het eigen risico is dus nooit hoger dan €885. Voel jij je vitaal, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is dit nog niet zo gek. De zorgkosten gaan flink omlaag. Bekijk ook: DSW en Delta Lloyd verzekering.