Loading...

De Friesland zorgverzekering Een voordelige De Friesland zorgpolis afsluiten

Meteen een zorgverzekering van De Friesland afsluiten? De actuele premie voor 2023 controleren? Benieuwd welke zorg wel en niet gedekt worden bij deze maatschappij? De potentiële aanvullende dekkingen doornemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees jij alle info over De Friesland. Ook kan men snel met de vergelijker een polis afsluiten. De overstap is kinderspel. Online is dit binnen 5 minuten rond gemaakt. Geef in het veld hieronder je leeftijd in en ontdek zelf het gemak van het vergelijken van zorgverzekeringen.

Meteen weten wat De Friesland betaalt met hun (basis)verzekering? Als jij de verzekering oversluit is het geen gek idee om de polis grondig te inventariseren. Welke aspecten zijn inbegrepen? In de kleine lettertjes van de assuradeur kan je alle benodigde info nalezen. Jaarlijks variëren de vergoedingen en dekkingen van de verzekeraars. Wellicht is dit ook het geval bij De Friesland. Raadpleeg voordat je iets afsluit de updates voor 2023 en de huidige premie. Deze info is te kijken via de klantenservice, of online in te zien op de website van de aanbieder (www.defriesland.nl).

De Friesland zorgverzekering afsluiten

Nieuwsgierig via welke wijze jij een verzekering bij De Friesland kan regelen? Hiervoor is er het stappenplan hieronder:

  1. Geef jouw leeftijd door
  2. Wat voor eigen risico wil je?
  3. Wil je volledige vrije zorgkeuze ((natura of restitutie)
  4. Maak een keuze uit aanvullende dekkingen als Fysio en bijv. tandheelkunde
  5. Bepaal of je buitenlanddekking wilt
  6. Je vergelijkt nu in een keer alle mogelijke verzekeringen (Zundert, Katwijk, Oisterwijk). Filter op prijs of kwaliteit
  7. Het juiste pakket geselecteerd? Check de kleine lettertjes en controleer de De Friesland vergoedingen 2023. Kijk wat de verzekeraar zegt over het eigen risico.

Het basispakket

De basispolis van De Friesland is identiek aan de basiszorgverzekering van concurrerende verzekeraars zoals Delta Lloyd en Zorg en Zekerheid. Het basispakket moet wettelijk hetzelfde zijn. Daarnaast moet je dit afsluiten. Aan de hand van het basispakket ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Huisarts, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Ziekenhuis. Maak je aanspraak op iets uit jouw basispolis? Dan vergoed jij zelf altijd in de basis een eigen bijdrage. Dit ligt in 2023 op €385. De Friesland heeft 2 opties: een naturapolis of restitutiepolis. In de Restitutiepolis heb je vrije zorgkeuze. Kies je een naturapolis, dan heb je beperkte zorgkeuze. Uitsluitend via vooraf bekende ziekenhuizen ontvang je alles terug. Voorbeelden zijn:

Aanvullende verzekeringen

Bij De Friesland kan men de basisverzekering uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Daarmee dek jij de kosten die niet in de basispolis zitten. Hierbij kun je denken aan tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Met behulp van de aanvullende polissen sluit je een polis af die past bij jouw situatie. Belangrijk: zulkeaanvullende modules zijn vrijwillig. Ga altijd na of je aanvullende modules in de praktijk gaat gebruiken. Er is al snel sprake van oververzekerd. Het complete overzicht met aanvullende verzekeringen 2023 vind je op www.defriesland.nl.

Hoe zit het met het eigen risico?

De Friesland heeft – in vergelijking met alle andere assuradeurs- een minimale eigen bijdrage. In 2023 ligt dat op €385. Maak je gebruik van zorg uit de basispolis? In dat geval voldoe je de kosten tot €385 dus eerst uit eigen zak. Er bestaan een paar uitzonderingen, denk aan nacontrole van donor na een orgaandonatie. Je mag kiezen voor een hoger vrijwillig eigen risico. Dit is dan een aanvulling op het verplichte stuk van €385. Dit kun jij uitbreiden met stapjes van €100, met maximaal €500. De maximale vrijwillige eigen bijdrage is dus nooit hoger dan €885. Gebruik je weinig zorg, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan kun je het overwegen. Je bespaart zo honderden euro’s. Lees ook verder over: FBTO en Ditzo verzekering.