Loading...

Zorgverzekering Stoppen met roken Hoe zit het met vergoedingen en eigen risico?

Een zorgverzekering moet iedereen zelf regelen. Uitgaande van een bepaald maandtarief, heb je recht op een uniek zorgpakket van o.a. Achmea, Menzis, FBTO, VGZ, OHRA of Univé, Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis. Iedereen wil de beste zorg. Veel consumenten moeten hebben specialistische zorg. In dit geval misschien wel stoppen met roken. Wil jij weten of (alle onkosten voor) stoppen met roken wordt gedekt met jouw zorgverzekering? Wanneer je een vernieuwde zorgverzekering neemt, is het onmisbaar je aanvullende dekkingen te bekijken met betrekking tot gangbare behandelingen en geneeswijzen. Welke kosten kunnen worden ingediend? In de voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij (Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured, Anderzorg) kan je er alles over lezen. Ieder jaar wijzigen de prijzen, voorwaarden en extra dekkingen van de assuradeurs.

Vergoedingen stoppen met roken 2022

Jouw verzekeringsmaatschappij bestaat uit een wettelijk verplichte basisdekking. De compensaties van de basisverzekering is bij elk van de aanbieders identiek. Hiermee ben je standaard verzekerd voor o.a. Verloskundige zorg, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie maar ook Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenvervoer. Echter, hoe zit het met zorgverzekering Stoppen met roken vergoeding 2022? Moet je dit mogelijk zelf betalen? Meteen overstappen naar bijvoorbeeld DSW of ONVZ? Check dan kritisch de voorwaarden rondom dit onderwerp. De vergelijker hieronder kan je helpen bij de overstap naar de beste zorgverzekering voor stoppen met roken. Je treft hier ook meer info over Deelen, Katwoude, Papenhoven, Westbroek.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Wens jij een persoonlijke verzekering, die matcht met jouw eigen zorg-nood? Bijvoorbeeld voor Vergoedingen Endodontologie? Ziektekostenverzekeringen vergelijken gaat nog gemakkelijker door gebruik te maken van deze online vergelijker. Wat komt daar bij kijken? Erg makkelijk, met ons stappenplan:

  1. Hoe oud ben je?
  2. Wat voor eigen risico wil je?
  3. Gaat jouw voorkeur uit naar beperkte -of vrije zorgkeuze (restitutie of natura)
  4. Maak een keuze uit aanvullende dekkingen als Buitenlanddekking en mond/tand
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. Je ontdekt nu de opties voor verzekeringen. Je zet eenvoudig de goedkoopste bovenaan
  7. Een geschikt pakket gevonden? Raadpleeg het polisblad, en bekijk de stoppen met roken vergoedingen 2022. Let met name op het eigen risico.

Eigen risico Stoppen met roken

Het eigen risico is de minimale kosten die jaarlijks moet worden bijgelegd wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 is dat wettelijk bepaald op €385. Gaat de tegemoetkoming voor Stoppen met roken van mijn eigen risico af? Het betreft zeer bijzondere kwesties / ingrepen. Deze specifieke zorg vraagt wellicht om een eigen kleine bijdrage vanuit het eigen risico. Om dit te achterhalen raadpleeg je het actuele polisblad. Dit document tref je op de website van de verzekeraar, of neem contact op met de helpdesk van de verzekeringsmaatschappij. Vind je ze opname in het basispakket? In dat geval compenseer jij doorgaans de eerste €385 uit je eigen risico. Is het gedekt in een aanvullende verzekering? Hierbij eisen verzekeringen meestal geen eigen stukje uit het eigen risico. Lees nu verder over: National Academic dekking.