Loading...

Zorgverzekering Prikpil Hoe werkt dat met de dekking en het eigen risico?

Een zorgverzekering moet iedereen zelf regelen. Uitgaande van vooraf bepaalde poliskosten, kan jij profiteren van een uitgebreid zorgpakket van bijvoorbeeld OHRA, VGZ, CZ, Menzis, Achmea of United Consumers, Univé, Bewuzt, Zilveren kruis. Ieder mens wil de beste zorg. Veel consumenten hebben specifieke behoeftes. Dat kan bijvoorbeeld gaan om prikpil. Wil jij weten of (behandelingen rondom) prikpil wordt vergoed binnen de zorgverzekering? Op het moment dat jij een vernieuwde zorgverzekering neemt, is het goed om aanvullende dekkingen te checken rondom gebruikelijke ingrepen en medicijnen. Wat is inclusief, en wat niet? In de polis-regels van jouw polis (HEMA, Promovendum, Besured, Nationale Nederlanden) wordt dit duidelijk uitgelegd. Ieder jaar wijzigen de vergoedingen en voorwaarden van de grote verzekeraars.

Vergoedingen prikpil 2023

Uw verzekeringsmaatschappij heeft een wettelijk verplichte basisdekking. De vergoeding binnen de basisverzekering is voor iedereen overeenkomstig. Daarmee ben je gedekt voor zaken als Dieetadvies, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Logopedie en natuurlijk Medicijnen, Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Huisarts. Let op: wat is de huidige status van zorgverzekering Prikpil vergoeding 2023? Kan het zijn dat dit niet wordt vergoed? Overweeg jij overstappen naar bijvoorbeeld FBTO of United Consumers? Check dan goed de regels op het gebied van deze behandelingen. De vergelijker hieronder begeleidt bij het oversluiten naar de beste zorgverzekering voor prikpil. Of lees meer over De Heurne, Jellum, Oudemolen, Waskemeer.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Overstappen naar een verzekering op maat, die matcht met je unieke zorgbehoeftes? Onder ander voor Vergoedingen Cursus stoppen met roken? Ziektekostenverzekeringen vergelijken is kinderspel aan de hand van internet. Hoe werkt het? Zonder moeite, aan de hand van de volgende handleiding:

  1. Voer jouw geboortedatum in
  2. Wat voor eigen risico wil je?
  3. Maak een keuze uit beperkte, ruime of vrije zorgkeuze (restitutie of natura)
  4. Maak een keuze uit aanvullende dekkingen als Fysiotherapie en gebit
  5. Klik op de buitenlanddekking mogelijkheden
  6. Je ziet nu alle mogelijke verzekeringen. Filter op prijs of kwaliteit
  7. Een goede keuze kunnen maken? Download de voorwaarden van de polis en let specifiek op de prikpil vergoedingen 2023. Check ook de eigen bijdrage.

Eigen risico Prikpil

Jouw eigen risico is de minimale kosten die je jaarlijks moet inleggen als je zorgkosten maakt. In 2023 is dat wettelijk bepaald op €385. Gaat de tegemoetkoming voor Prikpil ten koste van het eigen risico? Het betreft vrij bijzondere kwesties / behandelwijzen. Deze unieke ingreep gaat mogelijk van jouw eigen risico af. In dit geval check je de overeengekomen voorwaarden / polisblad. De gegevens kan je downloaden online (website maatschappij), of vraag je op bij de servicemedewerkers van de verzekeraar. Vind je ze therapie in de algemene basisdekking? In die situatie compenseer jij meestal het eerste deel (€385) door de eigen bijdrage. Is het gedekt in een aanvullende verzekering? In dat geval is er doorgaans geen bijdrage uit jouw eigen risico. Bekijk ook alles over: Pro Life november 2022.