Loading...

Zorgverzekering Hospice Hoe zit het met vergoedingen en eigen risico?

Een zorgverzekering is verplicht in Nederland. Uitgaande van een vaste premie per maand, heb je recht op een uitgebreid zorgpakket van onder andere CZ, Achmea, Menzis, OHRA, VGZ en United Consumers, Bewuzt, Univé, Interpolis. Iedereen kan deskundige zorg krijgen. Veel Hollanders moeten ook extra behandelingen hebben. Bijvoorbeeld rondom hospice. Benieuwd of (alle onkosten voor) hospice wordt betaald uit de zorgverzekering? Wanneer je een nieuwe zorgverzekering afsluit, is het slim om aanvullende dekkingen te checken ten aanzien van gebruikelijke operaties en medicijnen. Wat is inclusief, en wat niet? In de polis-regels van jouw polis (HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Besured) vind je het antwoord. Elk jaar veranderen de prijzen, voorwaarden en extra dekkingen van de Nederlandse aanbieders.

Vergoedingen hospice 2023

Elke zorgverzekering biedt allereerst een zogenoemde basisdekking. De inhoud van de basisverzekering is bij elk van de aanbieders hetzelfde. Hiermee ben je gedekt voor kostenposten zoals Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Logopedie maar ook Medisch specialist, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Huisarts. Belangrijk: wat moet ik eigenlijk weten over zorgverzekering Hospice vergoeding 2023? Is dit ook geregeld in dit pakket? Overweeg jij een andere polis te nemen bij DSW of ZorgDirect? Check dan nauwkeurig de condities ten aanzien van dit onderwerp. Onze eigen polis-vergelijker begeleidt bij het oversluiten naar de beste zorgverzekering voor hospice. Lees specifieke info op pagina’s als Beesd, Harkema, Nieuw-Weerdinge, Terschuur.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Wens jij een persoonlijke verzekering, die rijmt met jouw eigen zorgbehoeftes? Relevant voor Vergoedingen Taperingstrips? Ziektekostenverzekeringen vergelijken gaat snel en eenvoudig aan de hand van de online tool. Welke stappen moet ik volgen? Zonder moeite, via ons stappenplan:

  1. Vul jouw geboortejaar in
  2. Kies het gewenste eigen risico
  3. Maak een keuze uit beperkte, ruime of vrije zorgkeuze (natura en restitutie)
  4. Maak een keuze uit aanvullende dekkingen als Fysiotherapie en mond/tand
  5. Kies een buitenlanddekking optie
  6. Je vergelijkt nu in een keer alle beschikbare verzekeraars. Sorteer op prijs of kwaliteit
  7. Het pakket gevonden dat bij je past? Check de polisvoorwaarden en let specifiek op de hospice vergoedingen 2023. Vergeet niet het eigen risico.

Eigen risico Hospice

Jouw eigen risico is de vergoeding die jaarlijks moet worden bijgelegd als je zorgkosten maakt. In 2023 bedraagt dit €385. Gaan kosten rondom Hospice ten koste van het eigen risico? Het betreft tamelijk specifieke aangelegenheden / therapieën. Deze unieke behandeling kan ten koste gaan van het eigen risico. Om dit te achterhalen check je de overeengekomen voorwaarden / polisblad. Dit vind je op de website van de verzekeraar, of vraag je op bij de klantenservice van de zorgverzekeraar. Staat je ingreep in het basispakket? In dat geval voldoe je vaak een deel van de zorg (€385) via het eigen risico. Vind je het in de aanvullende verzekering? In dat geval eisen verzekeringen gewoonlijk niet een bijdrage uit het eigen risico. Bezoek ook de pagina over: National Academic ziektekosten.