Loading...

Zorgverzekering Dialyse Wat wordt er vergoed en wat is het eigen risico?

Een zorgverzekering is in ons land een must. In ruil voor vooraf bepaalde poliskosten, mag je aanspraak maken op een speciaal zorgpakket van o.a. VGZ, OHRA, CZ, Menzis, FBTO en United Consumers, Univé, Interpolis, Bewuzt. Ieder persoon wil de beste zorg. Veel Hollanders moeten ook extra behandelingen hebben. Dat kan bijvoorbeeld gaan om dialyse. Achterhalen of (de tarieven voor) dialyse wordt gedekt met jouw zorgverzekering? Zodra je een actuele zorgpolis regelt, is het onmisbaar je aanvullende dekkingen te bekijken ten aanzien van reguliere medische behandelingen en medicijnen. Wat wordt wel en niet gedekt? In de kleine letters van jouw polis (Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden, Besured) kan je er alles over lezen. Ieder jaar muteren de keuzes, declaraties en modules van de grote verzekeraars.

Vergoedingen dialyse 2022

Elke zorgverzekering beslaat een wettelijk verplichte basisdekking. De vergoeding binnen de basisverzekering is bij alle maatschappijen hetzelfde. Zo ben je gedekt voor zaken als Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Logopedie, Ergotherapie maar ook Medisch specialist, Medicijnen, Ziekenvervoer, Huisarts. Alleen, wat moet ik eigenlijk weten over zorgverzekering Dialyse vergoeding 2022? Is dit ook geregeld in dit pakket? Overweeg jij een polis afsluiten bij AnderZorg of Promovendum? Bekijk dan kritisch de regels ten aanzien van dit thema. Onze eigen polis-vergelijker ondersteunt bij het vinden van de beste zorgverzekering voor dialyse. Raadpleeg hiervoor ook Amstelveen, Gieten, Meterik, Spannum.

Direct-vergelijken

Zorgverzekeringen vergelijken
Zoek jij een klantvriendelijke verzekeraar die matcht met je speciale zorgbehoeftes? Relevant voor Vergoedingen Prostaatkanker? Ziektekostenverzekeringen vergelijken is kinderspel met behulp van internet. Wat komt daar bij kijken? Zonder moeite, via de volgende handleiding:

  1. Voer jouw geboortedatum in
  2. Kies het gewenste eigen risico
  3. Kies voor vrije of beperkte zorgkeuze (natura of restitutie)
  4. Geef je wensen door m.b.t. aanvullende opties als Fysiotherapie en tandarts
  5. Selecteer eventueel een buitenlanddekking
  6. In het volgende scherm check je de opties voor verzekeringen. Je zet eenvoudig de goedkoopste bovenaan
  7. Een geschikt pakket gevonden? Analyseer de polisvoorwaarden en let specifiek op de dialyse vergoedingen 2022. Vergeet niet de eigen bijdrage.

Eigen risico Dialyse

Eigen risico is het bedrag dat jaarlijks moet worden bijgelegd in de situatie dat je iets uit je basispakket gebruikt. In 2022 is dit €385. Gaan de vergoedingen van Dialyse ten koste van het eigen risico? Het gaat hier om betrekkelijk unieke onderwerpen / behandelingen. Deze bijzondere ingreep vraagt wellicht om een eigen kleine bijdrage vanuit het eigen risico. Hiervoor raadpleeg je de overeenkomst / polisblad. De gegevens kan je downloaden op de website van de verzekeraar, of vraag het de de servicemedewerkers van de verzekeringsmaatschappij. Zit de gewenste ingreep in de algemene basisdekking? In die situatie compenseer jij in de regel het eerste deel (€385) uit je eigen risico. Zit het in een aanvullende verzekering? In deze situatie geldt er meestal geen eigen risico! Lees nu verder over: C4Me polis.