Loading...

Zorgverzekering Tubbergen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Tubbergen. Denk bijvoorbeeld aan Menzis, CZ, OHRA, Achmea, VGZ. Ook in 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is slim om jouw huidige polis goed door te nemen. Klopt jouw geldende polis bij jouw situatie? Met medewerking van een innovatieve zorgvergelijker kun jij gelijk, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor spot je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies optioneel voor aanvullende modules zoals orthodontie en zwangerschap en bevalling. De overstap is razendsnel geregeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Zonder kosten overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is soms lastig. Termen als Spoedeisende zorg + CAK zal je moeten overwegen. Er zijn nogal wat aanbieders, van De Amersfoortse of Ohra tot bijv. Ditzo en VGZ. Hoe achterhaal ik een passende polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Met behulp van een zorgvergelijker vind je rap en moeiteloos een duidelijke verzekering die overeenkomt met alle behoeften. Problemen? Op deze website check je bruikbare informatie m.b.t. de collectieve zorgverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, basisverzekering, eigen risico. Lees ook alles over Sweikhuizen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Tubbergen? De premies van de basisverzekeringen schommelen vaak, terwijl de inhoud hetzelfde is. Daardoor kan je al gauw een paar euro besparen. De laagste premie is niet voor iedereen hetzelfde. Het maandelijkse bedrag kent z’n oorsprong in type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Met de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – zoek jij direct welke aanbieder voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2021tot maximaal eind januari 2022. Wil je extra besparen op je polis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als HEMA, Besured, Anderzorg, Promovendum is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-tubbergen


Betrouwbare zorgpolis in Tubbergen?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs met verschillende polissen. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijv. overstappen en zorgpolis Scharnegoutum afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Het kan gaan om een polis van Zilveren kruis, Bewuzt, Univé, Interpolis. Op deze pagina vind je nuttige begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel schommelen zaken als ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Aan de hand van een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorginstellingen voor aandoeningen als Claustrofobie of Frotteurisme, maar ook Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis en Thanatofobie. Dit heet vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgaanbieders. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf betaalt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 bedraagt dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (max €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een aantrekkelijke prijs. Gebruik je weinig zorg, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Denk er eens rustig over na. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Naast de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Denk aan een extra verzekering voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig unieke zorgbehandelingen? Aanvullende dekking is dan een must. Neem dan goed door of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via de baas, gemeente (Tubbergen) of soms een vereniging. Je hebt recht op een goedkoper tarief (korting van 5-10%). In de praktijk is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw specifieke zorgvragen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Tubbergen?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Tubbergen of rondom deze plaats. Handig: het kan nog sneller en eenvoudiger op internet. Hieronder check je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (kies bijv. 6 stuks per jaar).
 7. Kies de gewenste vergoeding t.a.v. brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (denk aan bijv. inTwente dekking) en regel je overstap via internet.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Tubbergen?

Het basispakket betaalt allerlei zorgkosten in Tubbergen. Zo hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Huisarts, Medicijnen, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer en Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Logopedie. Lees de polisvoorwaarden van jouw actuele verzekeraar en ontdek wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke condities dit geldt. Hieronder tref jij meerdere vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt vast wat er loos is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Gebruik van jouw huisarts in Tubbergen wordt vergoed uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket staat hiervoor garant. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: loop na of jouw verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Overijssel. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Tubbergen. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basisverzekering. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Ga dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Tubbergen? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medisch belang of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €70 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket betaalt maximaal 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Tubbergen is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Buiten dit onderscheiden we nog velerlei verschillende types zorg in de gemeente Tubbergen. Bijvoorbeeld: podotherapie, logopedie, kraamzorg, diëtetiek of audicien, apotheek, psychologische zorg, stoppen met roken, plastische chirurgie. De dekkingen zijn erg wisselend bij Ik en ONVZ. Bestudeer de voorwaarden van de verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Zorgpolis Geneesmiddelen.

Verzekeringskantoor in Tubbergen

Prefereer jij een persoonlijke afspraak omtrent de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Tubbergen. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou inzake hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De specialist bespreekt jouw persoonlijke situatie, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Tubbergen