Loading...

Zorgverzekering Terherne Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Rond november tot en met december kan je switchen van zorgverzekering in Terherne. Populaire keuzes zijn Achmea, CZ, FBTO, VGZ, Menzis. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het loont dus om de huidige verzekering goed door te nemen. Klopt jouw afgesloten zorgverzekering met jouw omstandigheden? Geholpen door onze slimme zorgvergelijker kan iedereen gelijk, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zo vind je een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden als opticien en tandarts. Het overstappen is in een paar minuutjes geregeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstappen zonder gedoe
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een zorgverzekering op maat is best gecompliceerd. Termen als Zorgverzekeraar en Internet zorgverzekering vliegen je om de oren. Ze staan allemaal voor je klaar, van De Amersfoortse of ONVZ tot aan De Friesland en Stad Holland. Hoe vind ik een passende aanbieder? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Door gebruik te maken van onze zorgvergelijker bekijk je rap en moeiteloos een goede verzekering die spoort met de individuele wensen. Problemen? Op deze pagina lees jij makkelijke informatie m.b.t. de collectieve zorgverzekering, naturapolis, eigen risico, restitutiepolis, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Starnmeer zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Terherne? De kosten van de basisverzekeringen fluctueren doorgaans, terwijl je overal basisdekking hebt. Daardoor kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de scherpste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De prijs wordt bepaald door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Aan de hand van de vergelijk module – en de speciale filters – bekijk jij supersnel welke verzekering voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot en met eind januari 2023. Nog meer besparen op je verzekering? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Besured, Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden is in de regel een budgetpolis of naturapolis. Er is dan vaak sprake van minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-terherne


De beste zorgpolis in Terherne?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt terecht bij allerlei partijen met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – wellicht overstappen en zorgpolis Rozendaal afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van United Consumers, Bewuzt, Zilveren kruis, Univé. Op deze site vind je nuttige begrippen die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze info kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering heb je de keuze uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel verschillen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutiepolis heb je vrije keuze qua ziekenhuizen/zorginstellingen voor onder andere Apoptose of Giardiasis, echter ook Kleptofobie en Slaapapneu. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar enkel de deelnemende zorgaanbieders. Een naturapolis is goedkoper.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt als je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 bedraagt dit €385. Optioneel is het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (max €500). Het pluspunt is een goedkope polis. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Overweeg het gerust. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Mogelijkheden: een extra dekking voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, tandarts, medische hulp buitenland. Intensief gebruiker van extra aanvullende zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via je job, jouw gemeente (De Friese Meren) of soms een opleiding. Jouw “win” is dan korting op jouw zorgverzekering (denk aan 5 tot 10 procent korting). Vaak ben je helemaal niet goedkoper uit. De collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je specifieke zorgwensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Terherne?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie vraag je advies van een verzekeringskantoor in Terherne of ergens in de buurt. Goed om te weten: dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever online. Hier check jij de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Selecteer fysiotherapie behandelingen (o.a. negen keer p/jaar).
 7. Neem besluit over de dekking voor lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is HEMA december 2022) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Terherne?

Het basispakket betaalt een groot deel van de zorgkosten in Terherne. Zodoende ben je gedekt voor onvoorziene kosten van o.a. Huisarts, Medicijnen, Ziekenvervoer, Ziekenhuis. Maar denk ook aan Logopedie, Revalidatiezorg, Dieetadvies, Ergotherapie. Lees de kleine letters van jouw huidige dekking om te achterhalen welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Scroll verder, daar vind je een paar veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een afspraak bij je huisarts in Terherne wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een opname in een ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering vergoedt dit. Wel betaal je eigen risico. Let op: inventariseer of je assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Terherne. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via het basispakket. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Terherne? Lenzen of brillen worden niet betaald uit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €45 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Terherne moet wel een contract hebben met je verzekeraar. Er zijn nog allerlei verschillende types zorg in de streek De Friese Meren. Onder andere: ergotherapie, diëtetiek, logopedie, kraamzorg of ook audicien, stoppen met roken, psychologische zorg, plastische chirurgie, haptonomie. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij De Amersfoortse of Salland. Bekijk de condities van je polis om te zien waar je recht op hebt. Of ga meteen naar Zorgpolis Eerstelijnsverblijf.

Verzekeringskantoor in Terherne

Heb jij het liefst 1 op 1 contact omtrent de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Terherne. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit inzake pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De adviseur inventariseert je (gezinssituatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Terherne