Loading...

Zorgverzekering Ten Post Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november kan je switchen van zorgverzekering in Ten Post. Populaire keuzes zijn VGZ, Menzis, FBTO, CZ, Achmea. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is geen gek idee om jouw huidige polis goed te bekijken. Klopt deze geldende zorgverzekering bij jouw situatie? Via deze innovatieve zorgvergelijker kun je direct, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier zoek jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, ga voor restitutie en natura, en regel je aanvullende dekkingen zoals o.a. mantelzorg / tand. Overstappen van polis is binnen 5 minuten gedaan.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Snel overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is tamelijk niet makkelijk. Zaken als Naturapolis + Basispakket komen veelvuldig voorbij. En er zijn tientallen polissen, van De Amersfoortse of National Academic tot aan Delta Lloyd en UMC Zorgverzekering. Hoe ontdek ik een professionele verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Via onze zorgvergelijker bekijk je gelijk en zonder problemen een goedkope verzekering die in lijn is met alle individuele wensen. Hulp nodig? Hier spot je bruikbare details ten aanzien van restitutiepolis, basisverzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering. Lees ook alles over Sprundel zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Ten Post? De premies van de basisverzekeringen wisselen vaak, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de voordeligste verzekering is kan per aanvraag verschillend zijn. Het maandelijkse bedrag kent z’n oorsprong in hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Door onze vergelijker – met handige zoekfuncties – bekijk jij direct welke polis de laagste premie vraagt. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Nog meer besparen op de ziektekosten? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Anderzorg, Nationale Nederlanden, Besured, HEMA betreft vaak een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-ten-post


Populaire zorgpolis in Ten Post?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt terecht bij allerlei partijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Rosmalen afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, Univé, United Consumers, Interpolis. Verderop ontdek je cruciale begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Aan de hand van deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel verschillen de zorginstellingen waar je terecht kunt. Via een restitutiepolis kun je naar alle zorgverleners en ziekenhuizen voor o.a. Brucellose of Gele koorts, maar ook Lactose-intolerantie en Zadelpijn. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij minder zorgverleners en ziekenhuizen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 is het ER €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (max €500). Je profiteert van een lagere premie. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het een prima optie. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Mogelijkheden: een extra aanvulling voor brillen en lenzen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig extra aanvullende zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, jouw gemeente (Ten Boer) of mogelijk een onderwijsinstelling. Het voordeel is een goedkoper tarief (vaak ligt de korting rond de 10%). Doorgaans betaal je juist meer voor de polis. Veel collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw specifieke zorgvragen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ten Post?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In dit geval bezoek je een verzekeringskantoor in Ten Post of omgeving. Tip: geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever op internet. Op deze pagina lees je de stappen die je doorloopt.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Selecteer fysiotherapie behandelingen (bijvoorbeeld 18 per jaar).
 7. Bepaal de uitbetalingen t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijv. Bewuzt december 2022) en regel je overstap via internet.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Ten Post?

Jouw basisverzekering dekt veel voorkomende zorgkosten in Ten Post. Daarmee ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Huisarts. Echter ook Wijkverpleging, Revalidatiezorg, Logopedie, Ergotherapie. Lees de condities van jouw actuele verzekeraar om te achterhalen welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Hieronder bekijk je meerdere gangbare zorgaanbieders in de provincie Groningen.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Ten Post wordt betaald vanuit de basispakketten. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een behandeling in het ziekenhuis? Een basisverzekering betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Goed om te weten: check even of de verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Groningen. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Ten Post. Wat wordt er betaald? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basispolis. Altijd wel voor: jongeren tot 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Ten Post? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Enige uitzondering is een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €30 per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Ten Post moet een contract hebben afgesloten met jouw verzekeraar. Daarnaast zijn er een aantal soorten zorg in de regio Ten Boer. Onder andere: kraamzorg, podotherapie, logopedie, ergotherapie of ook haptonomie, psychologische zorg, audicien, apotheek, stoppen met roken. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij De Amersfoortse en PNOZorg. Bestudeer de kleine lettertjes van jouw verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Douchestoel los.

Verzekeringskantoor in Ten Post

Prefereer jij een persoonlijke afspraak ten aanzien van een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een verzekeringsmaatschappij in Ten Post. Ook bekend als een assurantieadviseur. Deze persoon geeft advies op het gebied van pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De begeleider bespreekt jouw omstandigheden, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ten Post