Loading...

Zorgverzekering Swalmen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Swalmen. Populaire keuzes zijn Menzis, Achmea, CZ, VGZ, FBTO. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het is slim om jouw lopende verzekering goed te bekijken. Matcht de afgesloten polis met jouw omstandigheden? Met behulp van de praktische zorgvergelijker kan iedereen rap en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende polissen zoals mindfulness / zwangerschap en geboorte. Overstappen van aanbieder is binnen 5 minuten afgehandeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Hulp bij overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een geschikte zorgverzekering is soms lastig. Begrippen als Zorgplicht + Zorgverzekeraar komen veelvuldig voorbij. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Bewuzt of Pro Life tot aan Interpolis en ZieZo. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een passende verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Dankzij de zorgvergelijker detecteer je rap en makkelijk een voordelige verzekering die in lijn is met jouw zorgwensen. Meer info? Op onze website spot jij handige specificaties met betrekking tot de naturapolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico, basisverzekering. Of klik meteen verder naar Son zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Swalmen? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren regelmatig, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Door een prijsvergelijking kun je al veel besparen. De goedkoopste polis is afhankelijk van veel factoren. De premie hangt o.a. af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Door ons vergelijk script – inclusief handige filters – zoek je supersnel welke verzekering voor jouw scenario het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot januari 2023. Extra veel voordeel op jouw premie? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €685). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg, Besured is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-swalmen


Veel gekozen zorgpolis in Swalmen?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je hebt keuze uit enorm veel partijen met op hun beurt weer allerlei producten. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Rilland afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van Univé, United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis. Verderop ontdek je cruciale aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van deze basispolissen verschilt eigenlijk niet. Wel variëren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je het volledige bedrag krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgverleners voor aandoeningen als Azotemie of Klinische lycantropie, echter ook Nieuwvorming en Scheurbuik. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je zelf moet betalen op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 is het ER €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (de max is €500). De reden hiervoor is een betaalbare premie. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Denk er eens rustig over na. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Veel gekozen: een extra verzekering voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, de gemeente (Roermond) of soms een opleiding. Je ontvangt een mooie korting op de polis (korting van 5-10%). In de praktijk is het niet altijd goedkoper. Veel collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Swalmen?
Nu aanvangen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Swalmen of in deze buurt. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en gemakkelijker op internet. Hier spot jij onze handige stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Kies de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 12 keer p/jaar).
 7. Selecteer een vergoeding aangaande lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijvoorbeeld Salland Zorgverzekering oversluiten) en de overstap is online snel rond.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Swalmen?

Jouw basisverzekering vergoedt veel voorkomende zorgkosten in Swalmen. Hiermee worden kosten gedekt van o.a. Medisch specialist, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medicijnen maar ook Logopedie, Revalidatiezorg, Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg. Inventariseer de kleine letters van jouw actuele dekking en controleer welk deel de verzekeraar dekt, en welk eigen risico er geldt. Verderop lees jij een aantal algemene zorgverleners in de provincie Limburg.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in Swalmen wordt betaald vanuit de basispakketten. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een ziekenhuisopname? Je basisverzekering dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Handig: check even of je assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Limburg. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Swalmen. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basisverzekering. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Swalmen? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische reden of of optische hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €35 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Swalmen moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekering. Buiten dit onderscheiden we nog vele verschillende types zorg in de buurt van Roermond. Onder andere: podotherapie, ergotherapie, kraamzorg, logopedie of psychologische zorg, audicien, apotheek, plastische chirurgie, haptonomie. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij De Amersfoortse of Zilveren Kruis. Bekijk de condities van je verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis EHBO-cursus.

Verzekeringskantoor in Swalmen

Prefereer jij face to face contact met betrekking tot je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Swalmen. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies rondom pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De begeleider inventariseert jouw persoonlijke situatie, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Swalmen