Loading...

Zorgverzekering Snakkerburen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december kan je switchen van zorgverzekering in Snakkerburen. Denk bijvoorbeeld aan Menzis, FBTO, OHRA, CZ, Achmea. In 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet onverstandig om het huidige contract goed te bekijken. Klopt deze afgesloten dekking met jouw behoeften? Geholpen door deze handige zorgvergelijker kun jij gelijk, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier zoek je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende verzekeringen als bijv. homeopathie en tandheelkundige hulp. Overstappen van polis is razendsnel afgewerkt.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een zorgverzekering op maat is nogal niet eenvoudig. Zaken als Mantelzorg en SVB zal je moeten overwegen. Er zijn nogal wat aanbieders, van Zorg en Zekerheid of PNOZorg tot HEMA en Univé. Hoe stap ik over naar een betrouwbare polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Dankzij onze zorgvergelijker bekijk je vlug en eenvoudig een duidelijke verzekering die spoort met jouw wensen. Meer info? Hier lees je makkelijke informatie aangaande de naturapolis, aanvullende verzekering, eigen risico, restitutiepolis, basisverzekering. Bekijk ook meer info over Schoonhoven zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Snakkerburen? De kosten van de basisverzekeringen verschillen sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor kan de polis al snel wat goedkoper. De goedkoopste polis kan per aanvraag verschillend zijn. De hoogte van de premie kent z’n oorsprong in hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. D.m.v. onze vergelijker – inclusief handige filters – tref je binnen enkele minuten welke organisatie voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot en met eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op je verzekering? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Let wel: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Besured, Anderzorg, Promovendum, Nationale Nederlanden is meestal wel een budgetpolis of naturapolis. Minpunt hiervan is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-snakkerburen


Veel gekozen zorgpolis in Snakkerburen?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Je hebt keuze uit enorm veel assuradeurs die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Pietersbierum afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Wellicht een verzekering van Bewuzt, United Consumers, Zilveren kruis, Univé. Op deze pagina ontdek je cruciale factoren die extra belangrijk zijn. Met deze tips zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutie verzekering. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren zaken als ziekenhuizen waar je heen kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere ziekenhuizen/zorginstellingen voor o.a. Bruxisme of Hereditaire Multiple Exostosen, maar ook Pneumothorax en Torticollis. Bekend als vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kun je terecht bij circa 90% van de zorgverleners. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2022 bedraagt dit €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €300 (max €500). De reden hiervoor is een minder hoge premie. Voel jij je vitaal, en heb je voldoende geld liggen? Dan kun je het overwegen. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Behalve de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra verzekering voor medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via de baas, gemeente (Leeuwarden) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Je hebt recht op korting op de premie (max 10% op de basisverzekering). Soms ben je helemaal niet goedkoper uit. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Snakkerburen?
Gelijk aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In dit geval is er een verzekeringskantoor in Snakkerburen of rondom deze plaats. Handig: dat kan natuurlijk ook direct en nog effectiever via internet. Hierna bekijk je de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Bepaal de dekking voor fysiotherapie (o.a. 18 keer p/jaar).
 7. Neem besluit over de gewenste vergoeding t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijvoorbeeld United Consumers vergelijken) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wat wordt er allemaal vergoed in Snakkerburen?

De basisverzekering compenseert veel voorkomende zorgkosten in Snakkerburen. Hiermee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Ziekenvervoer, Medicijnen, Bloedonderzoek, Huisarts maar ook Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Ergotherapie, Logopedie. Bekijk de condities van jouw actuele verzekering en controleer wat precies vergoed wordt, en onder welke voorwaarden. Verderop vind jij meerdere populaire zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Gebruik van jouw huisarts in Snakkerburen wordt betaald vanuit de basispakketten. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? De basispolis vergoedt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Let op: inventariseer of je verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Snakkerburen. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit het basispakket. Uitzonderingen zijn: kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Snakkerburen? Contactlenzen en brillen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Enige uitzondering is een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Deze modules verschillen enorm: van €65 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket vergoedt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Snakkerburen moet een contract hebben afgesloten met de verzekeringsmaatschappij. Daarnaast zijn er allerlei soorten zorg in de gemeente Leeuwarden. Neem nou kraamzorg, diëtetiek, podotherapie, ergotherapie en apotheek, audicien, plastische chirurgie, psychologische zorg, stoppen met roken. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij HEMA en Zorg en Zekerheid. Controleer de kleine lettertjes van de verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of ga meteen naar Zorgpolis Audiologische hulp.

Verzekeringskantoor in Snakkerburen

Geef jij de voorkeur aan 1 op 1 contact t.a.v. jouw zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Snakkerburen. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon begeleidt jou omtrent pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De deskundige bespreekt je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Snakkerburen