Loading...

Zorgverzekering Sexbierum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. In november en december kan je switchen van zorgverzekering in Sexbierum. Veel gekozen partijen zijn VGZ, Achmea, OHRA, CZ, Menzis. In 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar goed door te nemen. Matcht jouw geldende dekking met jouw omstandigheden? Met behulp van onze innovatieve zorgvergelijker kan men direct, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo selecteer je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen als chiropractie of steunzolen. Overstappen van verzekeraar is echt zo gepiept.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Hulp bij overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een zorgverzekering die bij jou past is vaak complex. Begrippen als Inkomensafhankelijke premie en Inkomensafhankelijke premie zullen je aandacht nodig hebben. Ze ontvangen je graag als klant, van Bewuzt of ONVZ tot Ik en United Consumers. Hoe stap ik over naar een professionele verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Middels onze zorgvergelijker achterhaal je gelijk en eenvoudig een geschikte verzekering die past bij alle zorgwensen. Is het lastig? Hier check je makkelijke info met betrekking tot de eigen risico, restitutiepolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over s-Heer Arendskerke zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Sexbierum? De premies van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. De goedkoopste polis verschilt per persoon. Het maandelijkse bedrag hangt af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Middels de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – spot jij snel welke polis in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Wil je extra besparen op de ziektekosten? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €485). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum, Anderzorg is in de regel een budgetpolis (naturapolis). Het nadeel is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-sexbierum


Betrouwbare zorgpolis in Sexbierum?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Oudehaske afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van Interpolis, Bewuzt, Zilveren kruis, United Consumers. Hierna bekijk je een aantal aspecten die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze aanwijzingen kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt eigenlijk niet. Wel verschillen zaken als ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Dankzij een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorginstellingen voor onder andere Copropraxie of Hoest, echter ook Oogziekte en Ziekte van De Quervain. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij enkel de deelnemende zorgverleners. Een restitutiepolis is duurder.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (max €500). De reden hiervoor is een betaalbare premie. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Opties: een extra verzekering voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, tandarts, brillen en lenzen. Maak je veelvuldig gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Neem dan goed door of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, jouw gemeente (Franekeradeel) of wellicht een onderwijsinstelling. Het voordeel is dan korting op jouw zorgverzekering (vaak ligt de korting rond de 10%). In de praktijk is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw specifieke zorgvragen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Sexbierum?
Nu aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval vraag je advies van een verzekeringskantoor in Sexbierum of in deze buurt. Echter, geen tijd? Dan kan dit ook nu en simpeler via internet. Hier spot jij een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. 27 keer p/jaar).
 7. Selecteer een vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (een optie is inTwente ziektekostenverzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Sexbierum?

Jouw basisverzekering vergoedt de meeste zorgkosten in Sexbierum. Hiermee ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Medisch specialist, Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Ziekenvervoer. Maar denk ook aan Ergotherapie, Dieetadvies, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg. Bekijk de voorwaarden van jouw huidige verzekeraar en zie meteen welk deel de verzekeraar dekt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hierna spot jij een paar populaire zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt vast wat er loos is, en verwijst je eventueel door. Het bezoek aan de huisarts in Sexbierum wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? Je basisverzekering zal hiervoor zorgen. Wel betaal je eigen risico. Noemenswaardig: trek even na of jouw verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Sexbierum. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via de basisverzekering. Dat gaat niet op voor kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies in dat geval speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Sexbierum? Contactlenzen en brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of of optische hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €60 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Sexbierum is dan wel genoodzaakt een contract met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog meerdere zorginstanties in de regio Franekeradeel. Onder andere: ergotherapie, podotherapie, kraamzorg, logopedie maar ook apotheek, psychologische zorg, plastische chirurgie, haptonomie, audicien. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij CZ en VvAA. Check de dekking van jouw verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Dekking Zelfstandig behandelcentrum.

Verzekeringskantoor in Sexbierum

Heb jij het liefst 1 op 1 contact inzake de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Sexbierum. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige helpt jou t.a.v. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De begeleider kijkt naar jouw omstandigheden, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Sexbierum