Loading...

Zorgverzekering Schijf Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander moet een zorgverzekering hebben. Ieder jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Schijf. Denk bijvoorbeeld aan OHRA, FBTO, Achmea, CZ, Menzis. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet zo gek om jouw lopende verzekering goed door te nemen. Matcht jouw actuele polis met wat jij belangrijk vindt? Met behulp van deze slimme zorgvergelijker kun je snel en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek jij de beste dekking voor de laagste prijs! Beslis over eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen zoals o.a. huidtherapie + mantelzorg. De overstap is binnen 5 minuten gedaan.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Probleemloos overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is tamelijk frustrerend. Feiten zoals Collectiviteitskorting + Declareren vliegen je om de oren. Je kunt bijna overal wel terecht, van Bewuzt of PNOZorg tot bijv. De Goudse en VvAA. Hoe vind ik een goede verzekeraar? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Via een zorgvergelijker achterhaal je rap en gemakkelijk een aantrekkelijke verzekering die klopt met je zorgwensen. Problemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl bekijk jij praktische specificaties over de restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, naturapolis, eigen risico. Bekijk ook meer info over Roosteren zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Schijf? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren sterk, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking zijn grote besparingen mogelijk. De laagste premie is niet voor iedereen hetzelfde. De hoogte van de premie hangt o.a. af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. D.m.v. ons vergelijk script – met uitgebreide functies – spot jij binnen enkele minuten welke assuradeur de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2022tot maximaal eind januari 2023. Nog meer besparen op je polis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €785). Let op: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden, Promovendum is vaak een budgetpolis (naturapolis). Er is dan vaak sprake van beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-schijf


Veel gekozen zorgpolis in Schijf?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt terecht bij allerlei aanbieders met op hun beurt weer allerlei producten. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Ospel afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Bijvoorbeeld die van Zilveren kruis, Univé, Bewuzt, United Consumers. Op deze site lees je meer over een aantal aspecten die van belang zijn. Via deze informatie zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel fluctueren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgaanbieders voor problemen zoals Athetose of Kleurenblindheid, maar ook Periodieke explosieve stoornis en Trachoom. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturapolis ben je welkom bij circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf betaalt zodra je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 ligt dit op €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (maximaal €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een lagere premie. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het misschien wat voor jou. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Veel gekozen: een extra dekking voor fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via het bedrijf, de gemeente (Rucphen) of wellicht een school. Je krijgt een lagere premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Mogelijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je wensenlijstje voor de zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Schijf?
Vandaag starten met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Schijf of rondom deze plaats. Tip: geen tijd? Dan kan dit ook nu en gemakkelijker d.m.v. internet. Hieronder lees jij een handig stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (dit kan zijn 6 keer p/jaar).
 7. Bepaal de uitbetalingen voor lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijv. Stad Holland ziektekosten) en de overstap is online snel rond.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Schijf?

Jouw basispolis vergoedt veel voorkomende zorgkosten in Schijf. Hiermee worden kosten gedekt van bijv. Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Medisch specialist en tevens Revalidatiezorg, Ergotherapie, Logopedie, Gehandicaptenzorg. Bekijk de condities van je huidige verzekering om te achterhalen welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Scroll verder, daar spot jij enige populaire zorgaanbieders in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Schijf wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? Jouw basiszorgverzekering betaalt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: verifieer of je verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is dat niet het geval? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Schijf. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basisverzekering. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Schijf? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Enige uitzondering is een medische indicatie of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €65 per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Schijf moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekeraar. Daarnaast zijn er velerlei verschillende types zorg in de gemeente Rucphen. Denk aan: kraamzorg, logopedie, ergotherapie, diëtetiek en apotheek, audicien, psychologische zorg, stoppen met roken, plastische chirurgie. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij De Amersfoortse of ZieZo. Bekijk de voorwaarden van je verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Verpleeghuis.

Verzekeringskantoor in Schijf

Wil je het liefsteen “echt” gesprek omtrent de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor de verzekeringsmaatschappij in Schijf. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon adviseert jou omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De adviseur checkt je (gezinssituatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel €200 per jaar opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Schijf