Loading...

Zorgverzekering Schiedam Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Schiedam. Veel gekozen partijen zijn OHRA, VGZ, Achmea, FBTO, CZ. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het loont dus om de huidige verzekering goed te bekijken. Past de afgesloten dekking bij jouw situatie? Met behulp van een scherpe zorgvergelijker kan je gelijk, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan selecteer jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en regel je aanvullende polissen zoals geneesmiddelen plus zwangerschap en bevalling. De overstap is binnen 2 minuten geregeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Zonder kosten overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een goede zorgverzekering is vaak moeilijk. Aspecten zoals Niet-gecontracteerde zorg en Solidariteit zijn voor velen onmisbaar. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Zorg en Zekerheid of OZF tot aan De Goudse en Salland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een gewoon goede verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Mede door onze zorgvergelijker bekijk je gelijk en zonder problemen een voordelige verzekering die matcht met je zorgbehoefte. Hulp nodig? Op onze website vind je praktische adviezen met betrekking tot de eigen risico, restitutiepolis, basisverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis. Zie ook meer over Roodeschool zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Schiedam? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen sterk, terwijl de inhoud hetzelfde is. Daardoor kan je al gauw een paar euro besparen. Welke verzekering het goedkoopste is verschilt per persoon. De premie hangt af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Middels onze vergelijker – met uitgebreide functies – spot je direct welke polis voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Extra veel voordeel op de ziektekosten? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-schiedam


Meest gekozen zorgpolis in Schiedam?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023zijn er veel aspecten belangrijk. Er zijn talloze assuradeurs met op hun beurt weer allerlei producten. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Oranjewoud afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, Interpolis, Zilveren kruis, United Consumers. Op deze pagina bekijk je cruciale onderdelen die extra belangrijk zijn. Met behulp van deze tips zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of natura verzekering. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel verschillen de zorgverleners waar je terecht kunt. Via een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor problemen zoals Budd-Chiari-syndroom of Enurese, echter ook Leverziekten en Saliromanie. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kan je naar een stuk minder zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je zelf moet betalen zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 bedraagt dit €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €500 (max €500). Je profiteert van een aantrekkelijke prijs. Heb je niet vaak wat, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan kun je het overwegen. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Behalve het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Opties: een extra aanvulling voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Intensief gebruiker van meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, een gemeente (Schiedam) of wellicht een opleiding. Je hebt recht op korting op de premie (korting van 5-10%). Soms is het helemaal niet gunstig. De collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Schiedam?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Dan is er een verzekeringskantoor in Schiedam of ergens in de buurt. Tip: dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever via internet. Hierna lees jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn 9 stuks per jaar).
 7. Beslis over de uitkering t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (een optie is Promovendum ziektekosten) en de overstap is online snel rond.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Schiedam?

De basisverzekering staat garant voor veel zorgkosten in Schiedam. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor o.a. Ziekenhuis, Medisch specialist, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek. Echter ook Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie. Controleer de polisvoorwaarden van de actuele verzekeraar en controleer welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Hierna bekijk jij enige vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Schiedam wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Is er sprake van een intensieve ziekenhuisopname? Een basisverzekering staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Tip: controleer goed of jouw assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Schiedam. Wat wordt er betaald? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit het basispakket. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Schiedam? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €75 per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt maximaal 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Schiedam zal wel een contract moeten hebben met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je velerlei soorten zorg in de buurt van Schiedam. Bijvoorbeeld: diëtetiek, logopedie, ergotherapie, kraamzorg of ook audicien, plastische chirurgie, haptonomie, stoppen met roken, psychologische zorg. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij FBTO en Zorg en Zekerheid. Bekijk de afspraken van je polis om te checken hoeveel je krijgt. Of bekijk meteen meer over Dekking Verloskundige zorg uit de Basisverzekering.

Verzekeringskantoor in Schiedam

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact omtrent jouw zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Schiedam. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij begeleidt jou m.b.t. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Deze persoon inventariseert je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Schiedam