Loading...

Zorgverzekering Schalkwijk Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Schalkwijk. Veel gekozen partijen zijn Achmea, OHRA, Menzis, FBTO, VGZ. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het is niet zo gek om jouw huidige polis goed door te nemen. Past deze huidige zorgverzekering met jouw omstandigheden? Via deze slimme zorgvergelijker kan je vlug en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies aanvullende verzekeringen zoals brillen en lenzen en alternatieve geneeswijzen. Overstappen van aanbieder is razendsnel geregeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een geschikte zorgverzekering is best ingewikkeld. Begrippen als Niet-gecontracteerde zorg of Zorgverzekeraar vliegen je om de oren. En er zijn tientallen polissen, van CZ of National Academic tot aan FBTO en VvAA. Hoe stap ik over naar een goedkope polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Geholpen door de zorgvergelijker achterhaal je vlug en ongecompliceerd een voordelige verzekering die matcht met je zorgwensen. Meer info? Op deze pagina spot jij bruikbare info m.b.t. de restitutiepolis, basisverzekering, eigen risico, naturapolis, collectieve zorgverzekering. Zie ook meer over Rijsbergen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Schalkwijk? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren vaak, terwijl de inhoud hetzelfde is. Door een prijsvergelijking kan je al gauw een paar euro besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is niet voor iedereen hetzelfde. De vergoeding hangt o.a. af van eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Aan de hand van onze vergelijker – en de speciale filters – tref jij gelijk welke organisatie voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot januari 2023. Lagere prijzen regelen op je polis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, Promovendum, HEMA, Anderzorg is in veel gevallen een natura- of budgetpolis. Het nadeel is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-schalkwijk


Meest gekozen zorgpolis in Schalkwijk?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Er zijn talloze maatschappijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Oostknollendam afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Bewuzt, Zilveren kruis, Univé. Hierna vind je enkele onderdelen die jou verder op weg helpen. Dankzij deze aanwijzingen kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutiepolis en een naturapolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel verschillen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. D.m.v. een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorginstellingen voor bijvoorbeeld Beroepsastma op chroom of Dermatofyt, echter ook Pemphigus vulgaris en Superinfectie. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kan je naar alleen de aangesloten ziekenhuizen/zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je uit eigen portomonee betaalt als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dat €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €400 (max €500). Het pluspunt is een aantrekkelijke prijs. Gebruik je weinig zorg, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan kun je het overwegen. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Afgezien van het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Denk aan een extra dekking voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via het bedrijf, gemeente (Houten) of soms een school. Je hebt recht op een goedkoper tarief (doorgaans max. 10 procent korting). In de regel ben je helemaal niet goedkoper uit. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Schalkwijk?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Schalkwijk of in deze buurt. Let op: geen tijd? Dan kan dit ook nu en duidelijker op internet. Hieronder tref jij de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (o.a. 9 behandelingen).
 7. Neem besluit over de uitkering betreft brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn Ditzo ziektekosten) en regel je overstap via internet.

Wat wordt er allemaal vergoed in Schalkwijk?

Jouw basispakket dekt de meeste zorgkosten in Schalkwijk. Zo ben je gedekt voor onvoorziene kosten van onder andere Medicijnen, Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Bloedonderzoek en Ergotherapie, Logopedie, Dieetadvies, Verloskundige zorg. Controleer de voorwaarden van jouw huidige verzekeraar en ontdek welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Op deze pagina spot je enkele gangbare zorginstellingen in de provincie Utrecht.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Gebruik van jouw huisarts in Schalkwijk is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? Je basisverzekering betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: trek even na of jouw verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Utrecht. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Schalkwijk. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via het basispakket. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Schalkwijk? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Enige uitzondering is een medische indicatie of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €45 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Schalkwijk is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Daarnaast zijn er allerlei zorgbedrijven in de gemeente Houten. Zoals logopedie, ergotherapie, kraamzorg, diëtetiek en ook apotheek, psychologische zorg, haptonomie, stoppen met roken, audicien. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij De Goudse of VvAA. Controleer de kleine lettertjes van de verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Dekking UVB lichttherapie.

Verzekeringskantoor in Schalkwijk

Wil je het liefst1 op 1 contact met betrekking tot een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Schalkwijk. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies m.b.t. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De begeleider bekijkt jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Schalkwijk