Loading...

Zorgverzekering Rijssen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november kan je switchen van zorgverzekering in Rijssen. Populaire keuzes zijn Achmea, Menzis, CZ, VGZ, FBTO. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het loont dus om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Matcht de huidige verzekering bij jouw situatie? Via een scherpe zorgvergelijker kan iedereen vandaag nog, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende selecteer je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en regel je aanvullende verzekeringen zoals o.a. ergotherapie of tand. Overstappen van aanbieder is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Snel overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering die bij jou past is best niet makkelijk. Aspecten zoals Zorgverzekeringsfonds en Vrije artsenkeuze zijn voor velen onmisbaar. Er zijn nogal wat aanbieders, van ZorgDirect of inTwente tot o.a. Ik en UMC Zorgverzekering. Hoe ontdek ik een voordelige verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Door gebruik te maken van een zorgvergelijker tref je gelijk en gemakkelijk een voordelige verzekering die past bij je behoeften. Is het lastig? Hier vind jij nuttige adviezen ten aanzien van basisverzekering, naturapolis, restitutiepolis, eigen risico, aanvullende verzekering. Zie ook meer over Polsbroek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Rijssen? De premies van de basisverzekeringen wisselen regelmatig, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden kun je al veel besparen. De goedkoopste polis kan per persoon verschillen. De kostprijs kent z’n oorsprong in mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Met onze vergelijker – met handige zoekfuncties – tref jij binnen enkele minuten welke polis voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Extra veel voordeel op je polis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €785). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden, HEMA is vaak een budgetpolis of naturapolis. Er is dan vaak sprake van beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-rijssen


Meest gekozen zorgpolis in Rijssen?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – denk aan overstappen en zorgpolis Odijk afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Bijvoorbeeld die van Bewuzt, Zilveren kruis, Univé, Interpolis. Hieronder bekijk je veel besproken aspecten die jou verder op weg helpen. Via deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutie verzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt eigenlijk niet. Wel schommelen de zorgverleners waar je complete dekking hebt. Aan de hand van een restitutiepolis kun je naar alle zorgaanbieders voor onder andere Blackhead of Kinderziekte, echter ook Pingueculum en Stemmingsstoornis. Dit heet vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar alleen de aangesloten zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf betaalt wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dit €385. Optioneel is het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (niet meer dan €500). Het voordeel is een goedkope polis. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het een prima optie. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Voorbeelden zijn een extra polis voor tandarts, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via je job, gemeente (Rijssen-Holten) of soms een onderwijsinstelling. Je hebt recht op een goedkoper tarief (doorgaans max. 10 procent korting). In de regel ben je helemaal niet goedkoper uit. Veel collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Rijssen?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Rijssen of rondom deze plaats. Maar het kan nog sneller en gemakkelijker online. Onderstaand tref jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere 27 stuks per jaar).
 7. Neem besluit over de uitkering m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijvoorbeeld PMA polis) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Rijssen?

Het basispakket betaalt veel zorgkosten in Rijssen. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Ziekenhuis. Maar denk ook aan Wijkverpleging, Ergotherapie, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg. Inventariseer de polisvoorwaarden van je huidige polis en ontdek wat precies vergoed wordt, en onder welke voorwaarden. Op onze website spot jij een aantal gangbare zorgverleners in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Rijssen wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? Een basisverzekering staat hiervoor garant. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: inspecteer of jouw verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Overijssel. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Rijssen. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via de basispolis. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Rijssen? Contactlenzen en brillen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Enige uitzondering is een medische indicatie of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €45 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Rijssen moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog allerlei verschillende types zorg in de streek Rijssen-Holten. Denk aan: ergotherapie, podotherapie, diëtetiek, logopedie of audicien, stoppen met roken, psychologische zorg, apotheek, haptonomie. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij De Amersfoortse of Zekur. Raadpleeg de kleine lettertjes van de polis om te zien waar je recht op hebt. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Solo-apparatuur.

Verzekeringskantoor in Rijssen

Wil je het liefstface to face contact met betrekking tot een zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Rijssen. Ook bekend als een assurantieadviseur. De specialist adviseert jou rondom verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De deskundige controleert jouw persoonlijke situatie, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Rijssen