Loading...

Zorgverzekering Rijs Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf halverwege november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Rijs. Veel gekozen partijen zijn OHRA, FBTO, CZ, Achmea, Menzis. In 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet onverstandig om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Matcht jouw huidige dekking bij jouw situatie? Met behulp van de slimme zorgvergelijker kan men vandaag nog, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en regel je aanvullende modules zoals o.a. epilatie / zwangerschap en bevalling. Overstappen van polis is echt zo gedaan.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering op maat is vaak niet makkelijk. Begrippen als Tandartsverzekering of Internet zorgverzekering zijn voor velen onmisbaar. Ze staan allemaal voor je klaar, van AnderZorg of National Academic tot bijvoorbeeld HEMA en Univé. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een professionele verzekering? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Aan de hand van een zorgvergelijker vind je snel en makkelijk een aantrekkelijke verzekering die aansluit op alle individuele wensen. Is het lastig? Op deze website tref jij makkelijke gegevens aangaande de collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis, basisverzekering, eigen risico. Of klik meteen verder naar Plasmolen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Rijs? De tarieven van de basisverzekeringen variëren nogal, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. De goedkoopste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De premie wordt bepaald door het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Met onze vergelijker – met bruikbare filters – spot jij snel welke verzekering voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2021tot en met eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op de verzekeringen? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Let wel: een goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, Besured, HEMA, Promovendum is doorgaans een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-rijs


Meest gekozen zorgpolis in Rijs?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel partijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – denk aan overstappen en zorgpolis Obbicht afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Interpolis, Univé, Zilveren kruis. Op deze pagina bekijk je belangrijke factoren die even jouw aandacht nodig hebben. Aan de hand van deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel verschillen de zorginstellingen waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere zorginstellingen voor problemen zoals Alogie of Hyperhidrose, echter ook Orgaanfalen en Respiratoir syncytieel virus. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering ben je welkom bij minder zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je zelf moet betalen wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 is dat €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (max €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een goedkope polis. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is dit nog niet zo gek. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Veel gekozen: een extra aanvulling voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, tandarts, brillen en lenzen. Intensief gebruiker van unieke zorgbehandelingen? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, gemeente (De Friese Meren) of mogelijk een school. Je krijgt een voordelige premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de praktijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw specifieke zorgvragen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Rijs?
Nu profiteren van ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Rijs of in een omliggende plaats. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en duidelijker online. Hierna spot je de te nemen stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Selecteer het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (kies bijv. 18 behandelingen).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld OHRA polis) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Rijs?

Jouw basisverzekering betaalt veel zorgkosten in Rijs. Daarmee staat de verzekeraar garant voor bijv. Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Huisarts, Medicijnen. Echter ook Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg. Bekijk de condities van je actuele modules om te zien wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Hierna lees je meerdere gangbare zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Rijs wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een behandeling in het ziekenhuis? Het basispakket betaalt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Goed om te weten: loop na of de verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Rijs. Wordt dit gedekt? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: mensen onder de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Rijs? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet betaald uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of of optische hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €60 per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Rijs moet wel een contract hebben met je verzekering. Tevens zijn er vele soorten zorg in de streek De Friese Meren. Denk aan: ergotherapie, diëtetiek, podotherapie, kraamzorg of ook plastische chirurgie, haptonomie, audicien, stoppen met roken, psychologische zorg. De financiële compensaties wisselen nogal bij Delta Lloyd en Ohra. Bekijk de voorwaarden van je verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Dekking Snurkbeugel.

Verzekeringskantoor in Rijs

Prefereer jij 1 op 1 contact aangaande de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor de verzekeringsmaatschappij in Rijs. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon adviseert jou inzake verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De specialist inventariseert jouw omstandigheden, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Rijs