Loading...

Zorgverzekering Rhenen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Rhenen. Dit kan o.a. naar OHRA, VGZ, Achmea, Menzis, CZ. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is geen gek idee om jouw lopende verzekering er nog eens bij te pakken. Matcht deze bestaande verzekering met jouw wensen. Via een praktische zorgvergelijker kun jij gelijk, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier selecteer jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en selecteer eventueel aanvullende polissen zoals bijvoorbeeld fysiotherapie plus zwangerschap en bevalling. Overstappen van verzekeraar is binnen 2 minuten geregeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Probleemloos overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een geschikte zorgverzekering is nogal niet makkelijk. Feiten zoals Zorgverzekering + Tweedelijns zorg zijn voor velen onmisbaar. Ze ontvangen je graag als klant, van Besured of OZF tot bijv. HEMA en Stad Holland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een professionele polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Mede door onze zorgvergelijker vind je direct en zonder problemen een betrouwbare verzekering die in lijn is met jouw zorgbehoefte. Is het lastig? Op deze website tref je nuttige info over de basisverzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico, restitutiepolis, aanvullende verzekering. Of klik meteen verder naar Peize zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Rhenen? De premies van de basisverzekeringen fluctueren doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor kun je al veel besparen. Welke verzekering het goedkoopste is verschilt per persoon. De prijs hangt o.a. af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Door de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – bekijk je direct welke verzekeringspolis in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot maximaal eind januari 2023. Nog meer besparen op de ziektekosten? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Let wel: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden is in veel gevallen een naturapolis (budgetpolis). Een negatief aspects hiervan is: dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-rhenen


Populaire zorgpolis in Rhenen?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Noordwijk afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Bijvoorbeeld die van Bewuzt, Zilveren kruis, Univé, Interpolis. Op deze site vind je een aantal variabelen die jou verder op weg helpen. Via deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutiepolis en een naturapolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel variëren de zorgverleners waar je complete dekking hebt. D.m.v. een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor aandoeningen als Achillespeesbreuk of Hooikoorts, echter ook Microscopische polyangiitis en Syndroom van Sjögren. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturapolis ben je welkom bij minder zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je zelf moet betalen als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (max €500, €885 totaal). Jouw “win” is een aantrekkelijk tarief. Over gezondheid niet te klagen, en kan je een hoog risico veroorloven? Neem het eens in overweging. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Veel gekozen: een extra verzekering voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, fysiotherapie, brillen en lenzen. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via het bedrijf, gemeente (Rhenen) of soms een hogeschool / universiteit. Je ontvangt een lagere premie (korting van 5-10%). Soms liggen de prijzen hoger dan normaal. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw individuele wensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Rhenen?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Rhenen of in deze buurt. Goed om te weten: het kan nog sneller en simpeler via internet. Hier vind je de te nemen stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (75% vergoed tot € 750).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (dit kan zijn negen keer p/jaar).
 7. Selecteer de dekking betreft brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijv. CZ polis) en de overstap is online snel rond.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Rhenen?

Jouw basispakket betaalt veel voorkomende zorgkosten in Rhenen. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor o.a. Huisarts, Ziekenvervoer, Medicijnen, Ziekenhuis. Maar denk ook aan Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie, Wijkverpleging, Verloskundige zorg. Check de polisvoorwaarden van de huidige dekking en controleer wat de verzekeraar betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Verderop tref je enkele populaire zorgverleners in de provincie Utrecht.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter helpt waar mogelijk, trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Rhenen wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een ziekenhuisopname? Je basisverzekering staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Noemenswaardig: check even of de verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Utrecht. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Rhenen. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Rhenen? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische indicatie of hulpmiddelen als speciale lenzen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €75 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket keert 75% uit van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Rhenen moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de partij waar jij verzekerd bent. Ook vind je allerlei zorginstanties in de regio Rhenen. Bijvoorbeeld: kraamzorg, podotherapie, diëtetiek, logopedie en ook haptonomie, plastische chirurgie, audicien, apotheek, stoppen met roken. De dekkingen vertonen grote verschillen bij HEMA of ONVZ. Check de kleine lettertjes van je verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Rughernia.

Verzekeringskantoor in Rhenen

Heb jij het liefst persoonlijk contact m.b.t. een zorgpolis? Je kan afspraken met de verzekeringsmaatschappij in Rhenen. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies m.b.t. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De begeleider kijkt naar je privé-situatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Het kan op het verzekeringskantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Rhenen