Loading...

Zorgverzekering Peperga Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Peperga. Bijvoorbeeld naar FBTO, CZ, Achmea, Menzis, OHRA. Ook in 2022 verandert er weer het een en ander. Het is geen gek idee om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Matcht de afgesloten verzekering bij jouw situatie? Aan de hand van de handige zorgvergelijker kan iedereen vlug en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek je een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende dekkingen zoals o.a. chiropractie en steunzolen. De overstap is razendsnel gepiept.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een geschikte zorgverzekering is best complex. Zaken als Zorginstituut Nederland en Zorgverzekering vliegen je om de oren. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Besured of Ohra tot bijvoorbeeld De Goudse en VvAA. Hoe vind ik een aantrekkelijke polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Door gebruik te maken van een zorgvergelijker vind je snel en ongecompliceerd een goedkope verzekering die spoort met alle zorgwensen. Is het lastig? Hier check je bruikbare details met betrekking tot de restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, basisverzekering. Zie ook meer over Ossenzijl zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Peperga? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. De voordeligste polis is afhankelijk van veel factoren. Het maandelijkse bedrag komt tot stand door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Middels de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – check jij gelijk welke partij voor jou het meest voordelig is. Overstappen kan van 12 november 2021tot maximaal eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op de verzekeringen? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured is doorgaans een budgetpolis of naturapolis. Je hebt te maken met dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-peperga


De beste zorgpolis in Peperga?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt terecht bij allerlei aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – denk aan overstappen en zorgpolis Nieuwe Wetering afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van Zilveren kruis, Bewuzt, Univé, United Consumers. Op deze site tref je cruciale factoren die van belang zijn. Dankzij deze tips kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of natura verzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt eigenlijk niet. Wel fluctueren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutiepolis kies je zelf je ziekenhuizen/zorginstellingen voor bijvoorbeeld CANS of Folliculitis, echter ook Peesontsteking en Syndroom van Sturge-Weber. Bekend als vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kun je terecht bij circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 bedraagt dit €385. Een optie is een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €500 (niet meer dan €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een aantrekkelijk tarief. Heb je niet vaak wat, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan kun je het overwegen. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Mogelijkheden: een extra verzekering voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts, brillen en lenzen. Maak je veelvuldig gebruik van extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Laat je dan altijd voorlichten of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via je job, je gemeente (Weststellingwerf) of via een school. Je krijgt een lagere premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de regel hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. De collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Peperga?
Vandaag aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Dan is er een verzekeringskantoor in Peperga of in deze buurt. Echter, het kan nog sneller en gemakkelijker op internet. Hieronder vind je de te nemen stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Kies het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (onder andere 27 keer).
 7. Bepaal de uitbetalingen aangaande lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijv. National Academic verzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke kosten worden er vergoed in Peperga?

Jouw basispakket vergoedt veel zorgkosten in Peperga. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Medisch specialist, Huisarts, Medicijnen, Bloedonderzoek. Echter ook Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Revalidatiezorg, Wijkverpleging. Lees de algemene voorwaarden van de actuele polis en controleer wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina vind je enkele vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor allerlei klachten. De dokter probeert iets te doen, trekt een conclusie, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Peperga wordt betaald vanuit de basispakketten. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Is er sprake van een intensieve ziekenhuisopname? Het basispakket staat hiervoor garant. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: trek even na of je verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Peperga. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via het basispakket. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Peperga? Jouw bril en/of lenzen worden niet betaald uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van een paar tientjes per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Peperga is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Er zijn nog meerdere soorten zorg in de regio Weststellingwerf. Zoals kraamzorg, diëtetiek, podotherapie, logopedie en ook audicien, plastische chirurgie, haptonomie, stoppen met roken, psychologische zorg. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij Kiemer of Ohra. Controleer de dekking van je verzekering voor de actuele vergoedingen. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Pedicure.

Verzekeringskantoor in Peperga

Heb jij het liefst face to face contact rondom de zorgpolis? Je kan afspraken met de verzekeringsmaatschappij in Peperga. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou t.a.v. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De begeleider inventariseert jouw omstandigheden, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Jarenlange ervaring.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Peperga