Loading...

Zorgverzekering Ottersum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf halverwege november kan je overstappen van zorgverzekering in Ottersum. Bijvoorbeeld naar Menzis, FBTO, OHRA, VGZ, CZ. Ook in 2022 is de basisdekking aangepast. Het is slim om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Past de huidige polis nog met jouw situatie? Met behulp van een innovatieve zorgvergelijker kun jij vandaag nog, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zo selecteer je een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende polissen als bijv. zwangerschap en bevalling plus steunzolen. Het overstappen is in een paar minuutjes gepiept.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder gedoe
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een passende zorgverzekering is redelijk complex. Begrippen als SVB + Niet-gecontracteerde zorg zal je moeten overwegen. En er zijn tientallen polissen, van Zorg en Zekerheid of National Academic tot bijvoorbeeld Delta Lloyd en VGZ. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een betaalbare verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Geholpen door de zorgvergelijker detecteer je gelijk en zonder problemen een voordelige verzekering die aansluit op je wensen. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl bekijk jij bruikbare info met betrekking tot de aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis, restitutiepolis, basisverzekering. Zie ook meer over Oldenzaal zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Ottersum? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen vaak, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. Wat de scherpste premie is, kan per persoon verschillen. De kostprijs hangt af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Middels de polisvergelijker – met bruikbare filters – check je supersnel welke aanbieder in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op jouw premie? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Besured, Nationale Nederlanden, Anderzorg is doorgaans een budgetpolis of naturapolis. Minpunt hiervan is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-ottersum


Veel gekozen zorgpolis in Ottersum?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – wellicht overstappen en zorgpolis Molenschot afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van Zilveren kruis, Bewuzt, United Consumers, Interpolis. Hierna bekijk je veel besproken variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering maak je de keuze voor een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel schommelen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorginstellingen voor problemen zoals Astma of Klinische lycantropie, en tevens voor bijv. Pokken en Subjectief dubbelgangersyndroom. Dit heet vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2022 bedraagt dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €500 (niet meer dan €500). Het pluspunt is een betaalbare verzekering. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Mogelijkheden: een extra aanvulling voor fysiotherapie, tandarts, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, de gemeente (Gennep) of wellicht een vereniging. Je krijgt dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). Soms ben je helemaal niet goedkoper uit. Veel collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw specifieke zorgvragen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ottersum?
Nu profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor is er een verzekeringskantoor in Ottersum of rondom deze plaats. Goed om te weten: je doet dit veel rapper en eenvoudiger via het internet. Hierna lees jij een handig stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Kies het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (dit kan zijn negen behandelingen).
 7. Neem besluit over de dekking m.b.t. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijv. Zekur vergoedingen) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Ottersum?

De basispolis betaalt de meeste zorgkosten in Ottersum. Daarmee worden kosten gedekt van bijvoorbeeld Medisch specialist, Medicijnen, Ziekenhuis, Bloedonderzoek. Echter ook Ergotherapie, Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Dieetadvies. Bekijk de voorwaarden van jouw huidige modules om te achterhalen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar lees je meerdere vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Limburg.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts indien je last hebt van klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Ottersum is standaard gedekt in je basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? Je basisverzekering zal hiervoor zorgen. Wel betaal je eigen risico. Noemenswaardig: loop na of je verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Limburg. Is dat niet het geval? Je kunt in de situatie terecht komen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Ottersum. Wat wordt er betaald? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Ottersum? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet betaald uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €70 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Ottersum moet een contract hebben afgesloten met je verzekering. Tevens zijn er meerdere zorginstellingen in de regio Gennep. Onder andere: podotherapie, logopedie, kraamzorg, diëtetiek of apotheek, stoppen met roken, psychologische zorg, plastische chirurgie, haptonomie. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij DSW of ZieZo. Bekijk de voorwaarden van jouw polis om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Mondzorg aan huis.

Verzekeringskantoor in Ottersum

Houd jij van een persoonlijke afspraak aangaande je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Ottersum. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit t.a.v. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige bespreekt je (gezinssituatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ottersum