Loading...

Zorgverzekering Oss Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Oss. Bijvoorbeeld naar CZ, Menzis, FBTO, VGZ, OHRA. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het loont dus om het huidige contract nog eens door te lezen. Matcht de bestaande zorgverzekering nog met jouw situatie? Geholpen door deze slimme zorgvergelijker kan jij vandaag nog, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zo selecteer je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en selecteer eventueel aanvullende modules zoals bijvoorbeeld zwangerschap en bevalling + huidtherapie. De overstap is binnen 2 minuten gedaan.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Probleemloos overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is nogal gecompliceerd. Feiten zoals Overstapservice of Collectiviteitskorting zullen je aandacht nodig hebben. Ze staan allemaal voor je klaar, van ZorgDirect of Kiemer tot FBTO en Salland. Hoe ontdek ik een aantrekkelijke verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Mede door de zorgvergelijker achterhaal je direct en gemakkelijk een betrouwbare verzekering die klopt met jouw wensen. Hulp nodig? Op onze website tref je nuttige adviezen aangaande de aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico, basisverzekering, naturapolis. Je kunt hier ook terecht voor Oldebroek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Oss? De premies van de basisverzekeringen variëren sterk, terwijl de dekking gelijk is. Daardoor kan de polis al snel wat goedkoper. De goedkoopste polis is afhankelijk van veel factoren. Het maandelijkse bedrag hangt af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Aan de hand van de polisvergelijker – met uitgebreide functies – bekijk jij supersnel welke aanbieder voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Overstappen kan van 12 november 2022tot uiterlijk 31 januari 2023. Extra veel voordeel op de verzekeringen? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €585). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Anderzorg, Promovendum, Besured, HEMA is vaak een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-oss


Populaire zorgpolis in Oss?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Moddergat afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van Zilveren kruis, United Consumers, Interpolis, Univé. Hierna ontdek je belangrijke onderdelen die jou verder op weg helpen. Via deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel wisselen de zorgadressen waar je 100% vergoed krijgt. Met een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgaanbieders voor o.a. Achillespeesbreuk of Erotomanie, echter ook Nagebootste stoornis en Schisis. Dit is vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering ben je welkom bij alleen de gecontracteerde zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf betaalt op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is het ER €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €100 (max €500, €885 totaal). Het voordeel is een goedkopere verzekering. Voel jij je vitaal, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het een prima optie. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Behalve de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Veel gekozen: een extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, fysiotherapie, tandarts. Intensief gebruiker van unieke zorgbehandelingen? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Kijk van tevoren of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, een gemeente (Oss) of wellicht een hogeschool / universiteit. Jouw “win” is korting op de premie (korting van 5-10%). In de regel hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Deze collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw individuele wensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oss?
Direct profiteren van ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Hiervoor kan je naar een verzekeringskantoor in Oss of ergens in de buurt. Let op: je doet dit veel rapper en duidelijker online. Hier check jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 36 behandelingen).
 7. Beslis over de dekking voor brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (denk aan bijv. Salland Zorgverzekering vergoedingen) en de overstap is online snel rond.

Wat wordt er allemaal vergoed in Oss?

Jouw basisverzekering compenseert de meeste zorgkosten in Oss. Hiermee ben je standaard verzekerd voor bijv. Ziekenhuis, Huisarts, Bloedonderzoek, Medicijnen en Logopedie, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg. Controleer de voorwaarden van jouw huidige polis om te zien welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar vind je enige erkende zorgverleners in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Oss wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? Het basispakket zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Goed om te weten: inventariseer of je assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is dit niet mogelijk? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Oss. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via de basispolis. Uitzonderingen zijn: kinderen t/m 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Oss? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische ingreep of of optische hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €40 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Oss moet wel een contract hebben met jouw assuradeur. Tevens zijn er allerlei verschillende types zorg in de buurt van Oss. Denk aan: kraamzorg, ergotherapie, podotherapie, logopedie maar ook audicien, plastische chirurgie, stoppen met roken, psychologische zorg, apotheek. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij Ditzo of VvAA. Raadpleeg de condities van je verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Dekking Mensendiecktherapie tot 18 jaar.

Verzekeringskantoor in Oss

Houd jij van face to face contact inzake jouw zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Oss. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies rondom pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De specialist bespreekt je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Jarenlange ervaring.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oss