Loading...

Zorgverzekering Oosterwolde Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. In de maanden november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Oosterwolde. Bijvoorbeeld naar OHRA, FBTO, CZ, Achmea, Menzis. In 2022 is de basisdekking aangepast. Het is niet zo gek om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Matcht de afgesloten polis met wat jij belangrijk vindt? Via een nuttige zorgvergelijker kun jij nu, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot jij de beste dekking voor de laagste prijs! Selecteer je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld alternatieve geneesmiddelen en EHBO-advies. Het overstappen is in een paar minuutjes geregeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Hulp bij overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een zorgverzekering op maat is nogal complex. Termen als Declareren + Tweedelijnszorg zijn voor velen onmisbaar. Er zijn nogal wat aanbieders, van C4Me of National Academic tot bijvoorbeeld CZdirect en VGZ. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een betrouwbare verzekering? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Met behulp van onze zorgvergelijker detecteer je direct en moeiteloos een goedkope verzekering die klopt met de zorgwensen. Hulp nodig? Op onze website vind jij praktische gegevens met betrekking tot de eigen risico, naturapolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering. Of klik meteen verder naar Nunhem zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Oosterwolde? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Daardoor kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de scherpste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De premie hangt af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Middels onze vergelijker – inclusief handige filters – bekijk jij snel welke verzekering voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2021tot uiterlijk 31 januari 2022. Lagere prijzen regelen op je verzekering? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €785). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Besured is meestal wel een budgetpolis of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-oosterwolde


Meest gekozen zorgpolis in Oosterwolde?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Er zijn talloze assuradeurs met verschillende polissen. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – wellicht overstappen en zorgpolis Mheer afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Univé, Zilveren kruis, Bewuzt. Verderop tref je een aantal aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren de zorginstellingen waar je heen kunt. Dankzij een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorginstellingen voor o.a. Astrocytoom of Hyperthermie, echter ook Pleuritis en Zangersknobbeltje. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar alleen de aangesloten zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2022 bedraagt dit €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is lagere maandlasten. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan kun je het overwegen. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Behalve het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Voorbeelden zijn een extra dekking voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Zoek zeker goed uit of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, een gemeente (Ooststellingwerf) of via een opleiding. Je krijgt een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). Soms hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je specifieke zorgwensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oosterwolde?
Vandaag aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval bezoek je een verzekeringskantoor in Oosterwolde of in deze buurt. Goed om te weten: het kan nog sneller en eenvoudiger via het internet. Onderstaand vind je de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (kies bijv. twaalf behandelingen).
 7. Beslis over de uitkering m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn Avéro Achmea vergoedingen) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Oosterwolde?

Het basispakket staat garant voor allerlei zorgkosten in Oosterwolde. Hiermee worden kosten gedekt van bijv. Medisch specialist, Bloedonderzoek, Medicijnen, Ziekenvervoer en Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg, Logopedie, Wijkverpleging. Controleer de condities van je huidige verzekering en bekijk welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar tref je meerdere gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Oosterwolde wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een opname in een ziekenhuis? De basisverzekering dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Handig: trek even na of de verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Oosterwolde. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via de basispolis. Dat gaat niet op voor jongeren tot 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Oosterwolde? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €40 per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Oosterwolde moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de partij waar jij verzekerd bent. Er zijn nog allerlei verschillende types zorg in de streek Ooststellingwerf. Zoals ergotherapie, podotherapie, kraamzorg, diëtetiek en ook psychologische zorg, plastische chirurgie, audicien, haptonomie, stoppen met roken. De dekkingen zijn erg wisselend bij Delta Lloyd of Univé. Raadpleeg de afspraken van de verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Longtransplantatie.

Verzekeringskantoor in Oosterwolde

Prefereer jij face to face contact ten aanzien van de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Oosterwolde. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit op het gebied van hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De specialist checkt je (gezinssituatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • De zorgexpert.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oosterwolde