Loading...

Zorgverzekering Oldenzijl Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Oldenzijl. Dit kan o.a. naar VGZ, CZ, OHRA, Achmea, Menzis. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is geen gek idee om het huidige contract er nog eens bij te pakken. Past deze bestaande polis met jouw wensen. Met behulp van onze handige zorgvergelijker mag ook jij gelijk, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier spot jij de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies optioneel voor aanvullende polissen als bijv. osteopathie / brillen en lenzen. Overstappen van verzekeraar is binnen mum van tijd gepiept.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een geschikte zorgverzekering is best ingewikkeld. Begrippen als SVB en Internet zorgverzekering zijn voor velen onmisbaar. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van ZorgDirect of OZF tot DSW en UMC Zorgverzekering. Hoe stap ik over naar een gewoon goede verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Via de zorgvergelijker detecteer je direct en makkelijk een geschikte verzekering die in lijn is met je individuele wensen. Is het lastig? Op deze pagina vind je bruikbare specificaties ten aanzien van naturapolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Nijland zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Oldenzijl? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren regelmatig, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden kun je al veel besparen. Wat de voordeligste verzekering is is afhankelijk van veel factoren. Het maandelijkse bedrag hangt af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Middels de zorgvergelijker – inclusief handige filters – tref je binnen 1 minuut welke verzekering in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Extra veel voordeel op je verzekering? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €885). Let op: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als HEMA, Besured, Promovendum, Anderzorg betreft vaak een natura- of budgetpolis. Je hebt te maken met beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-oldenzijl


Veel gekozen zorgpolis in Oldenzijl?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Marle afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt, Univé. Hieronder tref je enkele factoren die van belang zijn. Met deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel schommelen zaken als ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Dankzij een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners en ziekenhuizen voor problemen zoals Atresie varianten of Hereditaire Motorische en Sensorische Neuropathieën, echter ook Polycythemie en Ventrikelseptumdefect. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kan je naar een stuk minder zorgaanbieders. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je uit eigen portomonee betaalt op het moment dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 ligt dit op €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €100 (de max is €500). Het pluspunt is een betaalbare verzekering. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het een prima optie. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Buiten het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Veel gekozen: een extra module voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Zoek zeker goed uit of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, je gemeente (Eemsmond) of via een vereniging. Je krijgt een mooie korting op de polis (denk aan 5 tot 10 procent korting). Doorgaans hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Oldenzijl?
Vandaag aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In dit geval maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Oldenzijl of omgeving. Maar dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker d.m.v. internet. Hier bekijk je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (onder andere 12 per jaar).
 7. Bepaal een vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is Delta Lloyd dekking) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Oldenzijl?

De basispolis compenseert een groot deel van de zorgkosten in Oldenzijl. Hiermee worden kosten gedekt van bijvoorbeeld Medicijnen, Huisarts, Ziekenhuis, Ziekenvervoer. Echter ook Gehandicaptenzorg, Ergotherapie, Revalidatiezorg, Wijkverpleging. Inventariseer de polisvoorwaarden van je actuele polis en bekijk wat de verzekeraar betaalt, en met welke eigen risico. Scroll verder, daar spot je een aantal veel voorkomende zorgverleners in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts wanneer je ergens mee zit. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Het bezoek aan de huisarts in Oldenzijl wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een verblijft in ziekenhuizen? Een basisverzekering dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: controleer goed of je verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Groningen. Is er geen contract? Je kunt in de situatie terecht komen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Oldenzijl. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit het basispakket. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Oldenzijl? Contactlenzen en brillen worden niet betaald uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €40 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis vergoedt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Oldenzijl is dan wel genoodzaakt een contract met jouw verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog allerlei soorten zorg in de gemeente Eemsmond. Onder andere: kraamzorg, logopedie, diëtetiek, podotherapie maar ook haptonomie, audicien, plastische chirurgie, apotheek, stoppen met roken. De dekkingen zijn erg wisselend bij AnderZorg of Promovendum. Controleer de afspraken van je verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Klinische bevalling medische noodzaak.

Verzekeringskantoor in Oldenzijl

Prefereer jij een “echt” gesprek t.a.v. een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Oldenzijl. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou m.b.t. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De deskundige controleert de stand van zaken, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Oldenzijl