Loading...

Zorgverzekering Nijetrijne Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. In de maanden november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Nijetrijne. Bijvoorbeeld naar FBTO, OHRA, Achmea, CZ, Menzis. Ook in 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is dus slim om de huidige verzekering goed door te nemen. Klopt jouw bestaande dekking met jouw behoeften? Via een scherpe zorgvergelijker kun je snel en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan selecteer jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies optioneel voor aanvullende modules zoals orthodontie of acnetherapie. Het overstappen is in een paar minuutjes gedaan.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een geschikte zorgverzekering is soms niet makkelijk. Begrippen als Natura zorgverzekering en Inkomensafhankelijke premie vliegen je om de oren. Er zijn nogal wat aanbieders, van C4Me of Menzis tot aan Delta Lloyd en Zekur. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een professionele verzekeringspolis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Door gebruik te maken van deze zorgvergelijker bekijk je direct en makkelijk een goedkope verzekering die in lijn is met jouw zorgbehoefte. Meer info? Op deze pagina vind je nuttige informatie over de aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, naturapolis, eigen risico. Je kunt hier ook terecht voor Netersel zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Nijetrijne? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren doorgaans, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo kun je al veel besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is afhankelijk van veel factoren. De hoogte van de premie kent z’n oorsprong in eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Middels ons vergelijk script – en de speciale filters – spot je snel welke organisatie de laagste premie vraagt. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot januari 2023. Nog meer besparen op je verzekering? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Anderzorg, Besured, HEMA, Promovendum is in de regel een budget- of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-nijetrijne


Betrouwbare zorgpolis in Nijetrijne?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs die weer verschillende verzekeringen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijv. overstappen en zorgpolis Lobith afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van Interpolis, Univé, Zilveren kruis, Bewuzt. Op deze site bekijk je betekenisvolle aspecten die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel wisselen de zorgadressen waar je heen kunt. Via een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgaanbieders voor bijvoorbeeld Boviene virus diarree of Exoftalmus, maar ook Pathologisch liegen en Syndroom van inadequate secretie van antidiuretisch hormoon. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgaanbieders. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Kies het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 ligt dit op €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €100 (max €500, €885 totaal). Je profiteert van een minder hoge premie. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Dan kun je het overwegen. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Behalve de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Denk aan een extra aanvulling voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Weststellingwerf) of wellicht een school. Je ontvangt een mooie korting op de polis (vaak ligt de korting rond de 10%). In de praktijk is het niet altijd goedkoper. Alle collectieve pakketten matchen niet standaard met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Nijetrijne?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Nijetrijne of in een omliggende plaats. Goed om te weten: dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger d.m.v. internet. Onderstaand spot jij een handig stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(100% vergoed tot € 250).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (kies bijv. achttien stuks per jaar).
 7. Beslis over de dekking t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (een optie is Interpolis oversluiten) en het overstappen online is zo geregeld.

Wat wordt er allemaal vergoed in Nijetrijne?

Jouw basispolis vergoedt de meeste zorgkosten in Nijetrijne. Op die manier staat de verzekeraar garant voor o.a. Ziekenhuis, Medisch specialist, Medicijnen, Huisarts en Revalidatiezorg, Wijkverpleging, Ergotherapie, Verloskundige zorg. Inventariseer de voorwaarden van de actuele verzekering en controleer welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Op deze pagina tref je een paar vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. De dokter helpt waar mogelijk, trekt een conclusie, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Jouw bezoek aan de huisarts in Nijetrijne wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? Een basisverzekering zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: inspecteer of de assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Nijetrijne. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Nijetrijne? Jouw bril en/of lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €35 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Nijetrijne moet wel een contract hebben met jouw verzekeraar. Ook vind je velerlei zorginstanties in en rondom Weststellingwerf. Denk aan: logopedie, ergotherapie, kraamzorg, podotherapie of ook stoppen met roken, haptonomie, audicien, plastische chirurgie, apotheek. De dekkingen lopen sterk uiteen bij Bewuzt of National Academic. Bekijk de voorwaarden van jouw verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of ga meteen naar Dekking GGZ.

Verzekeringskantoor in Nijetrijne

Prefereer jij 1 op 1 contact inzake jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Nijetrijne. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies op het gebied van hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon inventariseert je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Nijetrijne