Loading...

Zorgverzekering Nijeberkoop Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf november kan je overstappen van zorgverzekering in Nijeberkoop. Dit kan o.a. naar Menzis, CZ, VGZ, Achmea, OHRA. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het is dus slim om het huidige contract er nog eens bij te pakken. Past deze actuele polis nog met jouw situatie? Geholpen door een scherpe zorgvergelijker mag ook jij rap en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier vind jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende zekerheden zoals bijvoorbeeld huidbehandelingen + zwangerschap en geboorte. Het overstappen is binnen 2 minuten geregeld.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering op maat is redelijk frustrerend. Zaken als Risicoselectie + Vrije artsenkeuze zal je moeten overwegen. Er zijn nogal wat aanbieders, van ZorgDirect of inTwente tot o.a. CZdirect en Zekur. Hoe stap ik over naar een geschikte verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Door gebruik te maken van de zorgvergelijker achterhaal je rap en probleemloos een voordelige verzekering die matcht met de individuele wensen. Problemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees jij nuttige info ten aanzien van restitutiepolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico, naturapolis. Zie ook meer over Neede zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Nijeberkoop? De premies van de basisverzekeringen verschillen regelmatig, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de voordeligste verzekering is kan per aanvraag verschillend zijn. De vergoeding hangt o.a. af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Door de vergelijk module – inclusief handige filters – check jij gelijk welke partij voor jouw scenario het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot eind januari 2023. Extra veel voordeel op jouw zorgpolis? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, Promovendum, Besured, Nationale Nederlanden is vaak een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-nijeberkoop


De beste zorgpolis in Nijeberkoop?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen met op hun beurt weer allerlei producten. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Linschoten afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Interpolis, Bewuzt, United Consumers, Zilveren kruis. Op deze pagina lees je meer over cruciale begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of natura verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel schommelen de zorgadressen waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutiepolis kies je zelf je ziekenhuizen/zorginstellingen voor o.a. Cheilitis of Keelontsteking, maar ook Orale focale infectie en Streptococcen-gingivitis. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kun je terecht bij circa 90% van de zorgaanbieders. Restitutie is duurder dan natura.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je uit eigen portomonee betaalt op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is het ER €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €200 (de max is €500). Jouw “win” is een lagere premie. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het een prima optie. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Opties: een extra polis voor tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, de gemeente (Ooststellingwerf) of juist een school. Jouw “win” is een mooie korting op de polis (korting van 5-10%). Vaak is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Nijeberkoop?
Direct starten met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval vraag je advies van een verzekeringskantoor in Nijeberkoop of in een omliggende plaats. Echter, dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker via internet. Hieronder lees je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (bijvoorbeeld 6 behandelingen).
 7. Neem besluit over de uitbetalingen betreft brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (denk aan bijv. Delta Lloyd oversluiten) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Nijeberkoop?

De basisverzekering dekt veel zorgkosten in Nijeberkoop. Hiermee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor o.a. Medicijnen, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medisch specialist en tevens Wijkverpleging, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg. Lees de polisvoorwaarden van de huidige modules om te zien welk deel de verzekeraar dekt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hierna lees jij meerdere veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, doet een basisonderzoek, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Nijeberkoop is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? Een basisverzekering dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Advies: verifieer of de assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Nijeberkoop. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Nijeberkoop? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische reden of hulpmiddelen als speciale lenzen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €25 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Nijeberkoop zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Daarnaast zijn er een aantal zorginstellingen in en rondom Ooststellingwerf. Bijvoorbeeld: podotherapie, kraamzorg, diëtetiek, ergotherapie of ook apotheek, audicien, haptonomie, stoppen met roken, plastische chirurgie. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij C4Me of Univé. Bestudeer de dekking van de polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Geneesmiddelen bij Allergie.

Verzekeringskantoor in Nijeberkoop

Prefereer jij 1 op 1 contact m.b.t. je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Nijeberkoop. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit rondom pensioenen, hypotheken en verzekeringen. Deze persoon controleert jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Voor al je vragen.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Nijeberkoop