Loading...

Zorgverzekering Nietap Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In de maanden november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Nietap. Populaire keuzes zijn OHRA, FBTO, Menzis, VGZ, CZ. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het is geen gek idee om de huidige verzekering nog eens door te lezen. Matcht de geldende dekking bij jouw situatie? Via de slimme zorgvergelijker kan men rap en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan zoek jij een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende zekerheden zoals bijvoorbeeld homeopathie en huidtherapie. Overstappen van polis is binnen 5 minuten geregeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder gedoe
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is nogal gecompliceerd. Aspecten zoals Tweedelijnszorg + Verzekeringsplicht komen veelvuldig voorbij. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Bewuzt of ONVZ tot Delta Lloyd en VvAA. Hoe ontdek ik een betaalbare verzekeraar? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Aan de hand van de zorgvergelijker detecteer je direct en gemakkelijk een goede verzekering die overeenkomt met alle wensen. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl vind je nuttige adviezen ten aanzien van collectieve zorgverzekering, naturapolis, eigen risico, aanvullende verzekering, basisverzekering. Of klik meteen verder naar Middenmeer zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Nietap? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Zo kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is afhankelijk van veel factoren. Het tarief wordt bepaald door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Via onze vergelijker – met bruikbare filters – tref je gelijk welke verzekeringspolis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Let op: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Nationale Nederlanden, Promovendum, HEMA is vaak een budget- of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: minder flexibiliteit.

zorgverzekering-nietap


Meest gekozen zorgpolis in Nietap?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. We onderscheiden veel verschillende aanbieders met verschillende polissen. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Leerbroek afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Zilveren kruis, Interpolis, Bewuzt. Hieronder vind je betekenisvolle aspecten die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze aanwijzingen kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel wisselen de zorgverleners waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorgverleners voor aandoeningen als Chronische hoofdpijn of Infantilisme, maar ook Metaalrookkoorts en Syndroom van Ganser. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij minder ziekenhuizen/zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 bedraagt dit €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €500 (max €500). Je profiteert van een aantrekkelijk tarief. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het een prima optie. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Behalve het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Mogelijkheden: een extra aanvulling voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Ben jij overgeleverd aan meer dan de standaard zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, gemeente (Noordenveld) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Jouw “win” is dan korting op jouw zorgverzekering (vaak ligt de korting rond de 10%). Soms is het helemaal niet gunstig. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Nietap?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In dit geval vraag je advies van een verzekeringskantoor in Nietap of omgeving. Echter, dit gaat nog een stuk vlotter en duidelijker online. Op deze pagina spot je een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Bepaal fysiotherapie behandelingen (bijvoorbeeld 36 keer).
 7. Bepaal de dekking betreft lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld Zekur vergelijken) en de overstap is online snel rond.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Nietap?

Jouw basispakket betaalt allerlei zorgkosten in Nietap. Op die manier worden kosten gedekt van bijvoorbeeld Ziekenhuis, Medisch specialist, Medicijnen, Huisarts maar ook Verloskundige zorg, Wijkverpleging, Logopedie, Revalidatiezorg. Controleer de kleine letters van je actuele dekking om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Op onze website lees jij enkele veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, en verwijst je eventueel door. Een afspraak bij je huisarts in Nietap is standaard gedekt in je basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? De basispolis dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Tip: inventariseer of de verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Drenthe. Is dit niet mogelijk? Je kunt in de situatie terecht komen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Nietap. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Ga dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Nietap? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €35 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt maximaal 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Nietap zal wel een contract moeten hebben met jouw assuradeur. Tevens zijn er een aantal zorginstanties in de gemeente Noordenveld. Neem nou podotherapie, ergotherapie, logopedie, kraamzorg en plastische chirurgie, apotheek, stoppen met roken, psychologische zorg, audicien. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij inTwente en Promovendum. Bestudeer de dekking van jouw verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Dekking Draadspalk.

Verzekeringskantoor in Nietap

Heb jij het liefst een persoonlijke afspraak t.a.v. een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een verzekeringsmaatschappij in Nietap. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies rondom verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De adviseur bespreekt jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Nietap