Loading...

Zorgverzekering Minnertsga Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In november en december kan je switchen van zorgverzekering in Minnertsga. Bijvoorbeeld naar Menzis, Achmea, FBTO, OHRA, CZ. In 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet zo gek om jouw lopende verzekering eens kritisch te bekijken. Matcht jouw afgesloten polis bij jouw situatie? Met behulp van deze handige zorgvergelijker kun je snel en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier spot jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende polissen zoals o.a. mantelzorg of steunzolen. Overstappen van aanbieder is in een paar minuutjes afgewerkt.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Snel overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een zorgverzekering op maat is best complex. Begrippen als Inkomensafhankelijke premie + Zorgplicht komen veelvuldig voorbij. Ze ontvangen je graag als klant, van C4Me of Ohra tot Ditzo en UMC Zorgverzekering. Hoe stap ik over naar een passende aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Mede door deze zorgvergelijker bekijk je direct en ongecompliceerd een goedkope verzekering die matcht met alle individuele wensen. Problemen? Op deze pagina check je handige specificaties m.b.t. de collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, eigen risico, basisverzekering. Bekijk ook meer info over Mariahout zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Minnertsga? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen nogal, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de voordeligste verzekering is verschilt per persoon. De kostprijs komt tot stand door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Met onze vergelijker – inclusief handige filters – bekijk je binnen enkele minuten welke organisatie voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2021tot uiterlijk 31 januari 2022. Wil je extra besparen op je verzekering? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg, HEMA betreft vaak een budgetpolis of naturapolis. Minpunt hiervan is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-minnertsga


Betrouwbare zorgpolis in Minnertsga?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt terecht bij allerlei partijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Krabbendijke afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van Interpolis, Univé, United Consumers, Zilveren kruis. Op deze site lees je meer over nuttige begrippen die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of naturapolis. De inhoud van deze basispakketten verschilt eigenlijk niet. Wel variëren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutiepolis heb je vrije keuze qua ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Aortadissectie of Egocentrisme, echter ook Metaplasie en Scoliose. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf betaalt als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 ligt dit op €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €100 (max €500). Jouw “win” is een goedkopere verzekering. Voel jij je vitaal, en heb je voldoende geld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

Naast de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Mogelijkheden: een extra verzekering voor brillen en lenzen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Neem dan goed door of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, een gemeente (het Bildt) of wellicht een onderwijsinstelling. Je krijgt dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Deze collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je unieke behoeftes voor zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Minnertsga?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Dan kan je naar een verzekeringskantoor in Minnertsga of in deze buurt. Tip: je doet dit veel rapper en eenvoudiger d.m.v. internet. Onderstaand tref je de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(€ 1000 of meer vergoed).
 6. Selecteer fysiotherapie behandelingen (o.a. 12 keer).
 7. Neem besluit over een vergoeding voor brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijvoorbeeld PMA ziektekostenverzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Minnertsga?

De basisverzekering dekt veel voorkomende zorgkosten in Minnertsga. Zo staat de verzekeraar garant voor o.a. Medisch specialist, Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Bloedonderzoek. Maar denk ook aan Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg. Bekijk de kleine letters van je huidige verzekering om te achterhalen wat precies vergoed wordt, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina lees je een aantal veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Minnertsga is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? Een basisverzekering vergoedt dit. Wel betaal je eigen risico. Handig: controleer goed of jouw verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Minnertsga. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Minnertsga? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €75 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis vergoedt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Minnertsga moet een contract hebben afgesloten met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je vele verschillende types zorg in de buurt van het Bildt. Onder andere: podotherapie, logopedie, kraamzorg, ergotherapie of apotheek, haptonomie, plastische chirurgie, psychologische zorg, stoppen met roken. De dekkingen wisselen nogal bij De Amersfoortse of ZieZo. Bekijk de afspraken van de polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Dekking Bovenprothese.

Verzekeringskantoor in Minnertsga

Prefereer jij een persoonlijke afspraak m.b.t. de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij in Minnertsga. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit m.b.t. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De adviseur kijkt naar jouw persoonlijke situatie, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel €200 per jaar opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Minnertsga