Loading...

Zorgverzekering Midwoud Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Ieder jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Midwoud. Veel gekozen partijen zijn OHRA, Menzis, CZ, FBTO, VGZ. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het is geen gek idee om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Klopt jouw geldende verzekering met wat jij belangrijk vindt? Via een snelle zorgvergelijker kan men direct, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende spot je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld acnetherapie of huidbehandelingen. Overstappen van polis is echt zo gedaan.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering die bij jou past is redelijk niet makkelijk. Begrippen als Naturapolis en Wanbetaler komen veelvuldig voorbij. Je kunt bijna overal wel terecht, van ZorgDirect of inTwente tot o.a. HEMA en VGZ. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een betaalbare verzekering? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Aan de hand van onze zorgvergelijker vind je gelijk en gemakkelijk een goedkope verzekering die in lijn is met je wensen. Hulp nodig? Op deze pagina bekijk je handige gegevens m.b.t. de basisverzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis, restitutiepolis, aanvullende verzekering. Lees ook alles over Makkinga zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Midwoud? De premies van de basisverzekeringen wisselen sterk, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. De voordeligste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De vergoeding kent z’n oorsprong in vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Met de vergelijk module – en de speciale filters – check je direct welke organisatie voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot januari 2023. Lagere prijzen regelen op je verzekering? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Let op: een goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum, Besured is in veel gevallen een budgetpolis (naturapolis). Het nadeel is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-midwoud


Betrouwbare zorgpolis in Midwoud?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. In Nederland kennen we allerlei aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Kootwijkerbroek afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van Interpolis, Univé, Zilveren kruis, United Consumers. Op deze pagina ontdek je een aantal factoren die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze tips zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturapolis en een restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel schommelen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutieverzekering kun je naar alle zorgaanbieders voor problemen zoals Alport-syndroom of Glomerulonefritis, echter ook Peesschedeontsteking en Shell-shock. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kun je terecht bij enkel de deelnemende zorgverleners. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” zodra je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €400 (maximaal €500). Je profiteert van een betaalbare verzekering. Voel jij je vitaal, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is dit nog niet zo gek. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Mogelijkheden: een extra aanvulling voor alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, fysiotherapie, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Zoek zeker goed uit of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, je gemeente (Medemblik) of mogelijk een vereniging. Het voordeel is korting op de premie (vaak ligt de korting rond de 10%). In de regel is het niet altijd goedkoper. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Midwoud?
Vandaag starten met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Dan bezoek je een verzekeringskantoor in Midwoud of ergens in de buurt. Maar het kan nog sneller en duidelijker d.m.v. internet. Hier spot jij onze handige stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Kies de dekking voor fysiotherapie (kies bijv. negen keer).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding aangaande lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijvoorbeeld De Goudse ziektekostenverzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wat wordt er allemaal vergoed in Midwoud?

Het basispakket staat garant voor veel zorgkosten in Midwoud. Hiermee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Huisarts, Medicijnen. Echter ook Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Verloskundige zorg, Ergotherapie. Check de kleine letters van je huidige modules om te achterhalen welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Verderop check je enkele veel voorkomende zorgverleners in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, en kan je verwijzen naar een expert. Een consult bij de huisarts in Midwoud wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een opname in een ziekenhuis? De basispolis vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Goed om te weten: inventariseer of je verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Noord-Holland. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Midwoud. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basispolis. Dat gaat niet op voor jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Midwoud? Lenzen of brillen worden niet betaald uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €25 per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering keert 75% uit van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Midwoud moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de verzekeringsmaatschappij. Er zijn nog vele zorginstellingen in de streek Medemblik. Denk aan: logopedie, ergotherapie, diëtetiek, podotherapie maar ook audicien, stoppen met roken, haptonomie, psychologische zorg, plastische chirurgie. De vergoedingen wisselen nogal bij HEMA of Ohra. Bestudeer de voorwaarden van je polis voor de actuele vergoedingen. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Blindengeleidehond.

Verzekeringskantoor in Midwoud

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact met betrekking tot je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Midwoud. Ook bekend als een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou inzake pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Deze persoon checkt je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Midwoud