Loading...

Zorgverzekering Meppel Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Meppel. Bijvoorbeeld naar OHRA, Achmea, Menzis, CZ, VGZ. In 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is slim om jouw lopende verzekering goed door te nemen. Klopt deze actuele polis met jouw wensen. Met behulp van de innovatieve zorgvergelijker mag ook jij vlug en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende vind je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies aanvullende polissen zoals chiropractie + kraamzorg. De overstap is binnen mum van tijd geregeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Snel overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een passende zorgverzekering is soms niet makkelijk. Begrippen als Eigen risico en Zorgpremie zijn voor velen onmisbaar. En er zijn tientallen polissen, van CZ of National Academic tot o.a. HEMA en ZieZo. Hoe achterhaal ik een betaalbare polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Door gebruik te maken van een zorgvergelijker vind je vlug en moeiteloos een goedkope verzekering die overeenkomt met alle behoeften. Hulp nodig? Op deze website check je makkelijke details m.b.t. de collectieve zorgverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, restitutiepolis, basisverzekering. Of klik meteen verder naar Luttenberg zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Meppel? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen nogal, terwijl de inhoud hetzelfde is. Door een prijsvergelijking kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de voordeligste verzekering is verschilt per persoon. De vergoeding hangt o.a. af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Middels de vergelijk module – met bruikbare filters – bekijk jij binnen 1 minuut welke verzekering voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op jouw premie? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Let wel: een goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Anderzorg, Promovendum, Nationale Nederlanden is vaak een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van minder flexibiliteit.

zorgverzekering-meppel


Betrouwbare zorgpolis in Meppel?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. We onderscheiden veel verschillende maatschappijen met op hun beurt weer allerlei producten. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Kloosterzande afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van Interpolis, United Consumers, Univé, Bewuzt. Hierna ontdek je veel besproken begrippen waar je zeker op moet letten. Aan de hand van deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen de zorgadressen waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgaanbieders voor aandoeningen als Caissonziekte of Glossofobie, echter ook Leukocytose en Zonnesteek. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kun je terecht bij circa 90% van de ziekenhuizen/zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf bijdraagt zodra je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dit €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig hoger eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €500 (max €500). Je profiteert van een betaalbare premie. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Overweeg het gerust. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Denk aan een extra dekking voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Gebruik je ook veelvoudig extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is van je werkgever, de gemeente (Meppel) of juist een onderwijsinstelling. Je krijgt dan korting op jouw zorgverzekering (korting van 5-10%). In de praktijk ben je helemaal niet goedkoper uit. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Meppel?
Direct starten met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Meppel of in deze buurt. Let op: het kan nog sneller en gemakkelijker via het internet. Hier bekijk jij de stappen die je doorloopt.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Bepaal fysiotherapie behandelingen (bijvoorbeeld 18 stuks per jaar).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding aangaande lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (dat kan zijn VGZ ziektekosten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wordt alle zorg vergoed in Meppel?

De basispolis staat garant voor de meeste zorgkosten in Meppel. Daarmee ben je standaard verzekerd voor zaken als Medicijnen, Medisch specialist, Huisarts, Bloedonderzoek maar ook Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Logopedie. Check de algemene voorwaarden van jouw actuele polis om te zien welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Op onze website vind je een paar vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Meppel wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dat is anders bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een opname in een ziekenhuis? De basispolis betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Tip: check even of jouw assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Drenthe. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Meppel. Wat wordt er betaald? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basispolis. Dat gaat niet op voor kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Meppel? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €45 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Meppel moet een contract hebben afgesloten met jouw verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal zorginstanties in de buurt van Meppel. Denk aan: ergotherapie, kraamzorg, logopedie, podotherapie maar ook stoppen met roken, plastische chirurgie, haptonomie, apotheek, audicien. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij Menzis en UMC Zorgverzekering. Bekijk de afspraken van je verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Bedplassen.

Verzekeringskantoor in Meppel

Prefereer jij 1 op 1 contact m.b.t. je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Meppel. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou m.b.t. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De specialist checkt je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Meppel