Loading...

Zorgverzekering Menaam Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Menaam. Dit kan o.a. naar FBTO, Menzis, OHRA, VGZ, Achmea. In 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is slim om het huidige contract goed te bekijken. Matcht de geldende zorgverzekering bij jouw situatie? Geholpen door onze scherpe zorgvergelijker kan iedereen snel en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot jij de beste dekking voor de laagste prijs! Selecteer je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en selecteer eventueel aanvullende zekerheden zoals bijvoorbeeld medische hulp buitenland plus tand. Het overstappen is echt zo gepiept.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Snel overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een geschikte zorgverzekering is best lastig. Termen als SVB en Verplicht eigen risico zijn voor velen onmisbaar. Er zijn talloos veel assuranten, van De Amersfoortse of Ohra tot aan Delta Lloyd en Univé. Hoe stap ik over naar een voordelige verzekering? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Middels een zorgvergelijker achterhaal je rap en ongecompliceerd een geschikte verzekering die overeenkomt met jouw zorgwensen. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees jij bruikbare details m.b.t. de naturapolis, basisverzekering, restitutiepolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering. Bekijk ook meer info over Luttelgeest zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Menaam? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen enorm, terwijl de dekking gelijk is. Daardoor kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de voordeligste verzekering is is afhankelijk van veel factoren. De hoogte van de premie wordt bepaald door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Met onze vergelijker – en de speciale filters – tref je binnen enkele minuten welke verzekeringspolis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot en met eind januari 2022. Wil je extra besparen op je polis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, HEMA, Anderzorg, Promovendum is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-menaam


Populaire zorgpolis in Menaam?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt terecht bij allerlei aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Kloosterburen afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Bijvoorbeeld die van Univé, Interpolis, Zilveren kruis, United Consumers. Op deze site tref je veel besproken aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel fluctueren de zorginstellingen waar je terecht kunt. Dankzij een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgverleners voor onder andere Defect-schizofrenie of Fibroadenoom, maar ook Metaplasie en Transpositie van de grote vaten. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering ben je welkom bij alleen de gecontracteerde zorgverleners en ziekenhuizen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is het ER €385. Een optie is het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (de max is €500). De reden hiervoor is een minder hoge premie. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Overweeg het gerust. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Voorbeelden zijn een extra module voor tandarts, medische hulp buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Kijk van tevoren of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via je job, de gemeente (Menameradiel) of wellicht een hogeschool / universiteit. Jouw “win” is een voordelige premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Vaak liggen de prijzen hoger dan normaal. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw individuele wensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Menaam?
Vandaag beginnen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan vraag je advies van een verzekeringskantoor in Menaam of omgeving. Tip: dat kan natuurlijk ook direct en simpeler online. Hierna tref jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Kies fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn 9 behandelingen).
 7. Kies de gewenste vergoeding m.b.t. brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn United Consumers ziektekosten) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Menaam?

De basispolis vergoedt veel voorkomende zorgkosten in Menaam. Hiermee worden kosten gedekt van onder andere Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Medicijnen. Echter ook Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg. Bekijk de kleine letters van jouw huidige dekking en bekijk welke kosten je verzekering vergoed, en welk eigen risico er geldt. Op onze website tref je enige gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. De dokter helpt waar mogelijk, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Menaam wordt betaald vanuit de basispakketten. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Te maken met een opname in een ziekenhuis? De basispolis staat hiervoor garant. Wel betaal je eigen risico. Advies: verifieer of je verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Menaam. Wat wordt er betaald? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Menaam? Contactlenzen en brillen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Enige uitzondering is een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Deze modules verschillen enorm: van €30 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis betaalt maximaal 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Menaam moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw assuradeur. Ook vind je een aantal verschillende types zorg in de streek Menameradiel. Zoals podotherapie, kraamzorg, ergotherapie, diëtetiek maar ook plastische chirurgie, haptonomie, audicien, psychologische zorg, stoppen met roken. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij CZ en Zekur. Raadpleeg de dekking van je verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Bedheffer.

Verzekeringskantoor in Menaam

Prefereer jij een persoonlijke afspraak rondom een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Menaam. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou op het gebied van pensioenen, hypotheken en verzekeringen. Deze persoon kijkt naar je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • De zorgexpert.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Menaam