Loading...

Zorgverzekering Lopik Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf halverwege november kan je switchen van zorgverzekering in Lopik. Bijvoorbeeld naar Achmea, Menzis, OHRA, VGZ, FBTO. In 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is geen gek idee om de huidige verzekering eens kritisch te bekijken. Klopt deze geldende polis met jouw behoeften? Via een handige zorgvergelijker kan iedereen rap en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende spot jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en regel je aanvullende dekkingen zoals zwangerschap en geboorte / fysiotherapie. Het overstappen is in een paar minuutjes afgewerkt.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is best gecompliceerd. Termen als Wanbetaler en Polisvoorwaarden zal je moeten overwegen. Er zijn nogal wat aanbieders, van Zorg en Zekerheid of Menzis tot Ditzo en Stad Holland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een passende aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Mede door een zorgvergelijker bekijk je direct en zonder problemen een voordelige verzekering die past bij jouw zorgbehoefte. Meer info? Op deze website check je handige gegevens ten aanzien van eigen risico, naturapolis, restitutiepolis, aanvullende verzekering, basisverzekering. Of klik meteen verder naar Leimuiden zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Lopik? De prijzen van de basisverzekeringen wisselen nogal, terwijl de dekking gelijk is. Zo kun je eenvoudig besparen. De laagste premie is afhankelijk van veel factoren. De kostprijs kent z’n oorsprong in type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Aan de hand van de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – check jij gelijk welke aanbieder voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2021tot januari 2022. Wil je extra besparen op je polis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured, HEMA is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Een negatief aspects hiervan is: dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-lopik


Betrouwbare zorgpolis in Lopik?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze maatschappijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Iens afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Wellicht een verzekering van Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis, Univé. Op deze site bekijk je belangrijke variabelen die extra belangrijk zijn. Via deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is overal hetzelfde. Wel variëren zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutiepolis kun je naar alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor o.a. Bewusteloosheid of Gespleten brein, en tevens voor bijv. Lichen planus en Schizoïde persoonlijkheidsstoornis. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de zorgverleners. Een restitutiepolis is duurder.


2. Het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt wanneer je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is het ER €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €400 (max €500). De reden hiervoor is een aantrekkelijke prijs. Heb je niet vaak wat, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het misschien wat voor jou. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Denk aan een extra aanvulling voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts. Ben jij overgeleverd aan extra aanvullende zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Neem dan goed door of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, een gemeente (Lopik) of juist een opleiding. Je hebt recht op korting op de premie (doorgaans max. 10 procent korting). In de praktijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw individuele wensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Lopik?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Lopik of in een omliggende plaats. Goed om te weten: het kan nog sneller en nog effectiever d.m.v. internet. Hieronder bekijk je een handig stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Bepaal de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (o.a. 12 per jaar).
 7. Bepaal de gewenste vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (dat kan zijn UMC Zorgverzekering polis) en regel je overstap via internet.

Wat wordt er allemaal vergoed in Lopik?

Jouw basisverzekering dekt een groot deel van de zorgkosten in Lopik. Daarmee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Medicijnen, Huisarts, Medisch specialist, Ziekenvervoer en tevens Dieetadvies, Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie. Inventariseer de kleine letters van de actuele verzekeraar en zie meteen welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Verderop bekijk je enige algemene zorginstellingen in de provincie Utrecht.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Lopik wordt vergoed uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering dekt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Goed om te weten: inspecteer of je verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Utrecht. Is dat niet het geval? Het kan voorkomen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Lopik. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Lopik? Jouw bril en/of lenzen worden niet betaald uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €40 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Lopik moet wel een contract hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Tevens zijn er een aantal zorgbedrijven in de gemeente Lopik. Neem nou ergotherapie, diëtetiek, kraamzorg, podotherapie maar ook haptonomie, apotheek, plastische chirurgie, audicien, stoppen met roken. De financiële compensaties wisselen nogal bij Kiemer of VGZ. Bekijk de afspraken van je verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Voorwaardelijke zorg.

Verzekeringskantoor in Lopik

Heb jij het liefst persoonlijk contact t.a.v. een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Lopik. Ook bekend als een assurantieadviseur. De specialist helpt jou t.a.v. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De specialist bekijkt jouw persoonlijke situatie, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel €200 per jaar opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Voor al je vragen.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Lopik