Loading...

Zorgverzekering Lomm Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument moet een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar kan je switchen van zorgverzekering in Lomm. Veel gekozen partijen zijn Achmea, OHRA, Menzis, FBTO, VGZ. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het is geen gek idee om het huidige contract goed te bekijken. Matcht jouw actuele verzekering met jouw omstandigheden? Via deze innovatieve zorgvergelijker mag ook jij nu, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan vind je de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende zekerheden als alternatieve geneesmiddelen plus manuele therapie. Overstappen van verzekeraar is binnen 5 minuten gedaan.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is redelijk complex. Begrippen als Zorginstituut Nederland of Aanvullende verzekering komen veelvuldig voorbij. Ze ontvangen je graag als klant, van Avéro Achmea of PNOZorg tot Ik en VGZ. Hoe vind ik een professionele verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Dankzij de zorgvergelijker detecteer je gelijk en probleemloos een aantrekkelijke verzekering die overeenkomt met jouw behoeften. Problemen? Op deze pagina bekijk jij makkelijke informatie m.b.t. de aanvullende verzekering, eigen risico, basisverzekering, restitutiepolis, naturapolis. Lees ook alles over Leerdam zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in januari 2023 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Lomm? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. Wat nu de laagste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. De kostprijs komt tot stand door het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. D.m.v. onze vergelijker – met uitgebreide functies – spot je binnen 1 minuut welke verzekering voor jouw scenario het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot januari 2023. Meer voordeel behalen op de verzekeringen? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €685). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als HEMA, Anderzorg, Promovendum, Besured betreft vaak een budgetpolis (naturapolis). Je hebt te maken met dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-lomm


Veel gekozen zorgpolis in Lomm?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt kiezen uit meerdere maatschappijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Hummelo afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Denk aan een polis van Interpolis, Bewuzt, Univé, Zilveren kruis. Verderop ontdek je een aantal begrippen die van belang zijn. Met behulp van deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel schommelen zaken als ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Aan de hand van een restitutiepolis heb je vrije keuze qua ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Blaasontsteking of Intermetamorfose, echter ook Kraakbeenkanker en Respiratoir syncytieel virus. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kan je naar een stuk minder zorgverleners. Een naturapolis is goedkoper.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je zelf moet betalen zodra je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 bedraagt dit €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €400 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een goedkopere verzekering. Heb je niet vaak wat, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het een prima optie. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Opties: een extra module voor tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, jouw gemeente (Venlo) of soms een onderwijsinstelling. Je krijgt een mooie korting op de polis (korting van 5-10%). Soms is het helemaal niet gunstig. De collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Lomm?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Lomm of rondom deze plaats. Echter, je doet dit veel rapper en nog effectiever via internet. Onderstaand tref je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Bepaal de dekking voor fysiotherapie (dit kan zijn 9 keer).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijvoorbeeld ONVZ polis) en de overstap is online snel rond.

Welke kosten worden er vergoed in Lomm?

Jouw basispolis compenseert veel voorkomende zorgkosten in Lomm. Daarmee ben je standaard verzekerd voor o.a. Medicijnen, Ziekenhuis, Medisch specialist, Ziekenvervoer en tevens Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging. Check de kleine letters van de huidige verzekering en ontdek wat precies vergoed wordt, en met welke eigen risico. Hierna bekijk jij enkele populaire zorgverleners in de provincie Limburg.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, trekt een conclusie, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een afspraak bij je huisarts in Lomm wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Is er sprake van een verblijft in ziekenhuizen? Jouw basiszorgverzekering dekt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: inspecteer of jouw verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Limburg. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Lomm. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Lomm? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Dit is echter anders bij een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €50 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Lomm zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Ook vind je velerlei zorginstanties in de regio Venlo. Onder andere: ergotherapie, logopedie, podotherapie, diëtetiek maar ook apotheek, psychologische zorg, plastische chirurgie, audicien, stoppen met roken. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij Ditzo of National Academic. Controleer de afspraken van je verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgverzekering Verstandskies.

Verzekeringskantoor in Lomm

Geef jij de voorkeur aan een “echt” gesprek t.a.v. jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Lomm. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou omtrent verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Deze persoon controleert de stand van zaken, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Voor al je vragen.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Lomm