Loading...

Zorgverzekering Lies Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. In de maanden november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Lies. Dit kan o.a. naar VGZ, OHRA, Menzis, CZ, Achmea. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet onverstandig om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Matcht de afgesloten zorgverzekering bij jouw situatie? Via de slimme zorgvergelijker kan iedereen nu, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan zoek jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende dekkingen zoals o.a. brillen en lenzen of huidbehandelingen. Overstappen van verzekeraar is binnen 2 minuten geregeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Probleemloos overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een goede zorgverzekering is nogal lastig. Feiten zoals GVS of Regeling wanbetalers zijn voor velen onmisbaar. Er zijn talloos veel assuranten, van ZorgDirect of Ohra tot DSW en United Consumers. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een betaalbare polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Geholpen door deze zorgvergelijker tref je rap en eenvoudig een geschikte verzekering die klopt met jouw zorgwensen. Meer info? Op deze website spot je bruikbare informatie met betrekking tot de naturapolis, eigen risico, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering. Zie ook meer over Lambertschaag zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Lies? De prijzen van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl je overal basisdekking hebt. Zo zijn grote besparingen mogelijk. De voordeligste polis is afhankelijk van veel factoren. De premie komt tot stand door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Via ons vergelijk script – inclusief handige filters – tref je gelijk welke verzekeringspolis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op je verzekering? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden, HEMA is meestal wel een budgetpolis (naturapolis). Minpunt hiervan is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-lies


Veel gekozen zorgpolis in Lies?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. In Nederland kennen we allerlei aanbieders met verschillende polissen. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – wellicht overstappen en zorgpolis Hoogland afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van United Consumers, Bewuzt, Interpolis, Univé. Op deze site vind je een aantal factoren die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze hulp kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of natura verzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel schommelen de zorgverleners waar je terecht kunt. Met een restitutiepolis kun je naar alle zorginstellingen voor bijvoorbeeld Dementia praecox of Hypothyreoïdie, echter ook Pernicieuze anemie en Slokdarmkanker. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering ben je welkom bij circa 90% van de ziekenhuizen/zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je zelf moet betalen op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is het ER €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (niet meer dan €500). Het pluspunt is een betaalbare polis. Over gezondheid niet te klagen, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het een prima optie. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Behalve de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Mogelijkheden: een extra aanvulling voor fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, de gemeente (Terschelling) of mogelijk een onderwijsinstelling. Je hebt recht op een lagere premie (korting van 5-10%). Doorgaans is het helemaal niet gunstig. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Lies?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Lies of ergens in de buurt. Echter, het kan nog sneller en duidelijker via internet. Hieronder bekijk jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (kies bijv. negen keer p/jaar).
 7. Selecteer de dekking aangaande brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (dat kan zijn Zekur zorgverzekering) en stap direct online over.

Welke kosten worden er vergoed in Lies?

De basispolis staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Lies. Zodoende ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Ziekenhuis, Medicijnen, Huisarts, Medisch specialist en tevens Dieetadvies, Ergotherapie, Wijkverpleging, Verloskundige zorg. Bekijk de voorwaarden van je huidige polis en zie meteen wat precies vergoed wordt, en welk eigen risico er geldt. Op deze pagina tref je meerdere veel voorkomende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Lies wordt vergoed uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een verblijft in ziekenhuizen? Een basisverzekering dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Goed om te weten: controleer goed of de verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Lies. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Maak dan een keus voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Lies? Contactlenzen en brillen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €70 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Lies moet wel een contract hebben met je verzekering. Daarnaast zijn er vele verschillende types zorg in de buurt van Terschelling. Denk aan: logopedie, diëtetiek, ergotherapie, kraamzorg of plastische chirurgie, stoppen met roken, audicien, apotheek, haptonomie. De dekkingen vertonen grote verschillen bij Besured of UMC Zorgverzekering. Raadpleeg de dekking van je verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of raadpleeg onze pagina over Zorgverzekering Trippelstoel.

Verzekeringskantoor in Lies

Prefereer jij een “echt” gesprek t.a.v. de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Lies. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige adviseert jou op het gebied van pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Deze persoon checkt jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak scheelt je zo enkele tientjes per maand. Je kunt afspreken op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • De zorgexpert.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Lies